Home » Føderale myndigheter undersøker inntreden i Thyssenkrupp Marine Systems – global økonomi

Føderale myndigheter undersøker inntreden i Thyssenkrupp Marine Systems – global økonomi

by Siv Jensen

Den føderale regjeringen vurderer å investere i det Kiel-baserte undervannsverftet Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS). – Vi tenker på det, sa forsvarsminister Boris Pistorius (SPD) på sidelinjen av et besøk i Kiel. Den føderale regjeringen undersøker innreise, men disse vurderingene er ennå ikke fullført. Dette vil vare i hvert fall til slutten av året. «Handelsblatt» hadde allerede rapportert om forbundets betraktninger.

Rederiet TKMS ønsker å bli selvstendig. Verftssjef Oliver Burkhard sa tidligere til det tyske pressebyrået at «et uavhengig Marine Systems er den beste veien videre: for Thyssenkrupp, TKMS, for kundene våre, for Berlin og derfor for Tyskland.» Selskapet sysselsetter i dag rundt 3100 personer bare i Kiel. Ifølge rapporter synes flere varianter mulige: inntreden av eksterne kapitaltilbydere (private equity), en børsnotering eller delvis børsnotering og/eller inntreden fra staten.

Bygging av nye ubåter

Byggingen av nye ubåter til den tyske og norske marinen startet tirsdag med en festseremoni på verftet. Tyskland har i første omgang bestilt to nye båter og Norge har allerede bestilt fire. Tyskland har opsjon på å kjøpe ytterligere fire til seks.

«Det er ingen tvil om at vi ønsker dette,» sa Pistorius. Det er et spørsmål om timing. En avgjørelse vil bli tatt i løpet av neste år eller to. Ifølge opplysninger fra Dpa utgjør ordrevolumet for de seks skipene som er bestilt for Tyskland og Norge cirka 5,5 milliarder euro.

© dpa-infocom, dpa:230912-99-165612/3

Related Videos

Leave a Comment