Home » Flamsk topp ti vanlige Laporte

Flamsk topp ti vanlige Laporte

by Ashley Olsen

De Lie og Pedersen er fortsatt gode også

Av Kevin Kemp


Liten holder, men likevel veldig effektiv: Christophe Laporte (Jumbo – Visma) | Foto: Cor Vos

31.03.2023 | (rsn) – Spesialistene i nordlige klassikere hadde åtte muligheter i år til å vinne en førsteklasses plass i et av de store brosteinsbelagte rittene før Flandern Rundt (1. UWT) på søndag. Fem ganger ble det WorldTour-poeng, tre konkurranser tilhørte 1. Pro-kategorien. Den beste utøveren var Christophe Laporte (Jumbo – Visma).

Selv om franskmannen, som kun har seks dager med løp under beltet, bare har startet fire av de åtte flamske løpene, klarte han å vinne to av dem – Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen (1. UWT ). Han var også på topp 10 av de fire startene – i åpningshelgen endte han på tredjeplass på pallen på Omloop, en dag senere ble han sjette på Kuurne-Brussels-Kuurne (1.Pro ). Ingen annen profesjonell kan gjøre disse to tingene.

Arnaud De Lie (Lotto Dstny) og Mads Pedersen (Trek – Segafredo) er ikke langt bak jumboproffen med tre plasser på topp ti hver. Belgieren De Lie (21) ble nummer to på Omloop og sjuende på Kuurne, spesielt i åpningshelgen. Onsdag ble han sjette på Dwars door Vlaanderen, men De Lie hopper over «Vlaanderens Mooiste» på søndag for å fokusere fullt ut på Paris-Roubaix.

Pedersen har kun gjort tre kamper for Flandern i år. Med en 14. plass gikk dansken glipp av et direkte resultat i E3 Classic (1. UWT) forrige fredag, men med en femteplass i Wevelgem søndag og Waregem onsdag viste han sin beste form for Tour of Flanders.

De tyske fansen var spesielt fornøyd med resultatene til Nils Politt (Bora – hansgrohe). Mens Pascal Ackermann (UAE Team Emirates) så vidt bommet på sin andre topp ti ved å bli nummer ellev i Wevelgem, var den tyske mesteren den eneste føreren fra landet sitt som kom inn på topp ti to ganger i Flandern: han gjorde det i Omloop med sjuende og tiende på Dwars av Vlaanderen onsdag.

Flandern åtte

25. februar Omloop Het Nieuwsblad (1. UWT)
26. februar Kuurne-Brussel Kuurne (1. Pro)
16. mars Nokere Koerse (1. Pro)
17. mars Bredene Koksijde Classic (1st Pro)
22. mars Classic Bruges-De Panne (1. UWT)
24. mars E3 Saxo Classic (1. UWT)
26. mars Gent – ​​Wevelgem (1. UWT)
29. mars Dwars in Vlaanderen (1. UWT)

Related Videos

Leave a Comment