Home » Offisiell Volkswagen Golf R 333

Offisiell Volkswagen Golf R 333

by Liv Ullmann

Gikk du glipp av jubileumsmodellen Golf R 20 Years i fjor, har du nå en ny sjanse, kan man si. Volkswagen har gjort noen mindre endringer og tilbyr nå den spesielle Golf R 333 Limited Edition, som vil produseres i totalt 333 enheter fra september.

Under panseret er den samme tolitersmotoren som finnes i ytelsesversjoner av Golf, for eksempel Golf R, men med økt effekt fra 320 til 333 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment forblir på 420 newtonmeter. Tallene er derfor identiske med Golf R 20 Years.
Akselerasjon fra 0 til 100 km/t tar 4,6 sekunder, samme tid som fjorårets versjon og en tiendedels sekund raskere enn hva den vanlige Golf R kan gjøre. Toppfarten er begrenset til 270 km/t, dvs. den samme som andre (for å nå den må imidlertid Golf R være utstyrt med Performance-pakken).

Bilen er lakkert i en limegul metallic farge som er ledsaget av svarte detaljer og blå sprut på blant annet bremsekalipere og ratt. Estoril-hjulene måler 19 tommer og er skodd med R-dekk, det vil si «dekk» godkjent for veibruk.
For riktig passform og lyd valgte Volkswagen, akkurat som med jubileumsmodellen, et eksosanlegg i titan fra Akrapovič.

Fra fredag ​​2. juni vil det være mulig å bestille Golf R 333 Limited Edition i Tyskland. Og hvis det smaker godt, koster det… tilsvarende 888 000 SEK!
Det er omtrent 300 000 SEK mer enn fjorårets 20 år gamle Golf R kostet.
Leveransene starter i oktober.

Related Videos

Leave a Comment