Home » Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 3/ Blancpain presenterer den tredje delen av urtrilogien sin for å markere 70-årsjubileet for den ikoniske Fifty Fathoms dykkerklokken – Business & Volkswagen – Nyheter

Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 3/ Blancpain presenterer den tredje delen av urtrilogien sin for å markere 70-årsjubileet for den ikoniske Fifty Fathoms dykkerklokken – Business & Volkswagen – Nyheter

by Siv Jensen

Basel, Sveits (ots) – Modellen kalt «Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 3» er etterfølgeren til MIL-SPEC, brukt av datidens viktigste væpnede styrker. Produsenten tilbyr nå en ny tolkning av uret, begrenset til 555 stykker, med en fuktighetsindikator på skiven. Med 41,30 mm forblir Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 3 tro mot diameteren til den originale versjonen, mens den vises i en ny drakt laget av 9 karat bronse-gull.

The Fifty Fathoms er resultatet av et vellykket dykk som kunne endt helt annerledes og brakt med seg en viktig innsikt. Mens han dykket ved sitt favorittsted i Cannes, Sør-Frankrike, gispet Jean-Jacques Fiechter, daværende administrerende direktør i Blancpain og en ivrig dykker, plutselig. Denne dramatiske opplevelsen fikk ham til å innse at det var viktig for dykkere å ha et kronometer egnet for dyphavsdykking. Dette førte igjen til at han skapte Fifty Fathoms, verdens første ekte dykkeklokke. De sentrale elementene i modellen, introdusert i 1953, inkluderer automatisk vikling (for mindre slitasje på kronetetningene sammenlignet med manuelt viklede bevegelser), motstand mot magnetisme (relevant ved dykking), vannmotstand på minst 10 bar og XXL lysende indekser. som står i kontrast til den mørke skiven (for bedre lesbarhet). Kronen utstyrt med dobbel pakning, skruelukkingen på baksiden (for å unngå deformering av «O-ring»-pakningen når dekselet er lukket) og den låsbare roterende rammen er patentert. Funksjonene, egenskapene og ytelsen til denne modellen overbeviste også datidens viktigste væpnede styrker (Frankrike, Tyskland, USA og Norge, bare for å nevne noen) om å utstyre sine kampsvømmere med denne klokken. Jean-Jacques Fiechters ideer var så relevante at Fifty Fathoms ble den arketypiske dykkerklokken for hele klokkeindustrien – og er det fortsatt i dag.

Men historien slutter ikke her. Etter å ha lagt grunnlaget for sikker dykking med Fifty Fathoms, utviklet Jean-Jacques Fiechter også en fuktighetsindikator på 1950-tallet. Denne ekstra sikkerhetsfunksjonen signaliserte til dykkere at klokken ikke hadde blitt skadet av en annen dykker under et tidligere oppdrag. I 1957 var fuktighetsindikatoren på urskiven til MIL-SPEC-klokker – noen av dem er blant de sjeldneste og mest ettertraktede klokkene av samlere – en del av den amerikanske marinens krav. For dem var denne modellen den eneste som oppfylte de strenge kravene til undervannsoppdrag. Tredje akt av 70-årsjubileet til de femti favnene hedrer denne kunngjøringen.

Ved første øyekast er det ikke lenger noen tvil: Det tredje uret i jubileumsserien er tydelig inspirert av sin antimagnetiske forgjenger brukt av den amerikanske marinen. Klokken har en matt svart urskive med fuktighetsindikator og indekser belagt med vintage Super-LumiNova®, samt en ensrettet roterende ramme med en svart keramisk innsats og en dykkervekt også belagt med vintage Super-LumiNova®. Modellen er komplettert med en tofarget NATO-reim som reflekterer fargene på den originale klokken og er laget av resirkulerte fiskegarn samlet fra havet. Alle funksjoner som viser det nære forholdet til den originale modellen. Den eneste forskjellen er husmaterialet som brukes. Mens MIL-SPEC som inspirerte jubileumsmodellen er laget av nikkelsølv, er Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 3 laget av 9K gull-bronse, en proprietær legering som består av 37,5 % gull (stemplet 9K) og består av 50 %. kobber, derav navnet «bronse». Den inneholder også sølv, palladium og gallium. Dette skaper en estetisk og delikat type rosebronse som, i motsetning til tradisjonell bronse, kan bæres direkte på huden. Den har også lengre levetid fordi, takket være tilsetning av gull, kan irger ikke dannes på grunn av oksidasjon. Jubileumsmodellen legemliggjør kvintessensen av den originale militærklokken og tilpasser seg umiddelbart til dagens hverdagsbehov.

1154.P2 urverket er plassert i 9-karat bronse-gull koffert, vanntett opptil 30 bar og med den historiske MIL-SPEC diameteren på 41,30 mm. I tillegg til to tønner, som gir klokken en bemerkelsesverdig kraftreserve på 100 timer, brukes også en hårfjær av silisium, som urverket skylder sin ufølsomhet for magnetisme. Takket være bruken av dette materialet i kombinasjon med eksklusive legeringer for escapement, tilbyr Blancpain for første gang en versjon av urverket med en magnetisk motstand på 1000 Gauss. Mens bevegelsen til den originale versjonen ikke var synlig fordi motstand mot magnetiske felt kun var mulig på den tiden takket være et mykt jernbelegg på dekselet, kan hjertet av Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 3 sees slå gjennom safirkrystallet. . Bakover. Dette er muliggjort av en antimagnetisk spiralfjær som ikke krever et mykt jernbelegg. Den synlige baksiden lar deg tydelig se de forstørrede broene, som strekker seg over hele brettets diameter og er dekorert med dekorasjoner basert på den originale stilen. Svinghjulet har på sin side en geometri inspirert av den historiske rotoren – med en åpning som er ment å gjøre den mer fleksibel og derfor mer motstandsdyktig mot støt – samt en spiralformet finish som symboliserer en roterende bevegelse. Den originale graverte logoen, støttet av 18K gull, komplementerer klokkens vintage-utseende perfekt.

Begrenset til 555 eksemplarer, Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 3 presenteres i en boks som minner om kamerahuset som tidligere ble brukt i undervannsfotografering – et nikk til Blancpains nåværende marine bevaringsinitiativer. Siden undervannsfotografering ble utviklet samtidig med dykkerklokken, åpnet det for uante muligheter for å dokumentere utforskningen av undervannsverdenen. Dette hyllesturverket kombinerer det beste fra to epoker og fortsetter dermed historien om verdens første ekte dykkerklokke.

Om de femti favnene

Fifty Fathoms, lansert i 1953, er den første ekte dykkerklokke. Opprinnelig opprettet av en dykker for å utforske undervannsverdenen, ble den snart den profesjonelle tidtakeren for dykkepionerer og kampsvømmere rundt om i verden. Med sin urokkelige vannmotstand, sitt robuste og sikre kronesystem, sitt automatiske bevegelse, sin mørke urskive som står i kontrast til de lysende indikatorene, sin låsbare roterende ramme og sin magnetiske beskyttelse, er Fifty Fathoms den perfekte allierte for elitedykkere.

Disse nøkkelegenskapene som gjorde Fifty Fathoms til den arketypiske dykkerklokken fortsetter å definere denne typen klokke i hele klokkeindustrien i dag. De moderne Fifty Fathoms-modellene vitner om fortiden og er samtidig orientert mot fremtiden. De er utstyrt med moderne mekanismer preget av robusthet og pålitelighet. De har en rekke tekniske nyvinninger som er født takket være Blancpains mange års erfaring innen dykking, risikoer og behov.

De femti favnene spilte en avgjørende rolle i utviklingen av dykking og oppdagelsen av havene. Det har gjort det mulig for Blancpain å knytte nære relasjoner til mennesker som er engasjert i verdenshavene på ulike måter. Relasjoner som kontinuerlig har styrket seg de siste 70 årene. The Fifty Fathoms er katalysatoren for Blancpains forpliktelse til å beskytte verdenshavene.

Pressekontakt:

Darja Zschockelt Markedsførings- og PR-konsulent Blancpain / Jaquet Droz

The Swatch Group (Tyskland) GmbH Frankfurter Straße 20 D-65760 Eschborn

Telefon: +49 6196 88 777 1273 Faks: +49 6196 88 777 70 01 darja.zschockelt@swatchgroup.com

WWW.BLANCPAIN.COM WWW.BLANCPAIN.TV

Originalt innhold fra: Blancpain, kringkastet av news aktuell

Presserommet til presseportalen: aktuell GmbH nyheter

Related Videos

Leave a Comment