Home » Belønning i Norge: en pingvin forfremmes til generalmajor i hæren

Belønning i Norge: en pingvin forfremmes til generalmajor i hæren

by Ashley Olsen

Generalmajor Sir Nils Olav III, Baron av Bouvetøyene, var egentlig en vanlig pingvin. I dag er dyret den mest dekorerte pingvinen i verden.

En pingvin er tildelt tredje høyeste rang i det norske forsvaret. Sir Nils Olav III, bosatt i Penguin’s Rock i Edinburgh Zoo, har blitt tildelt ærestittelen generalmajor som offisiell maskot til den norske kongelige garde.

ANNONSE

Rundt 160 uniformerte soldater besøkte den skotske dyrehagen for å skjenke denne unike æren til kongepingvinen med mye militær pomp.

Den dekorerte fuglen, som allerede er brigadegeneral, bærer nå den pompøse tittelen generalmajor Sir Nils Olav III, Baron av Bouvetøyene.

Men militærstjernen – som til og med har på seg epaulettene – er en del av en lang rekke kongepingviner som tjenestegjør i det norske forsvaret.

I 1961 besøkte den norske kongegarden Royal Edinburgh Military Tattoo for en øvelse. Løytnant Nils Egelien ble forelsket i dyreparkens pingvinkoloni. For Egelien lignet marsjen til enheten hans slående på gangarten til svarte og hvite fugler.

Da han kom tilbake til den skotske hovedstaden ti år senere, sørget han for at Royal Guard adopterte en pingvin. Denne fikk navnet Nils Olav, til ære for Nils Egelien og kong Olav V av Norge, som satt på tronen på den tiden.

Hver gang skandinaviske soldater besøkte Skottland, ble pingvinen deres forfremmet, selv om nye fugler tok over fra de gamle. Den seremonielle troppen sender også fisk og julekort hvert år.

Etter en nøye koreografert parade foran Hans Majestet Kongens Gardes Band og Norwegian Drill Team, som opptrer på årets Royal Edinburgh Military Tattoo, mottok Sir Nils sitt nye merke ved en spesiell seremoni. Dette betyr at han har vokst ut av soldaten han ble oppkalt etter på 1970-tallet.

«Jeg er glad for å gratulere Sir Nils Olav III med opprykk til generalmajor,» sa Jason Barrett, operasjonsdirektør ved Royal Edinburgh Military Tattoo. Han berømmet den «rike historien, æren og tradisjonen» som Hennes Majestets norske kongegarde bringer, og sa at den har vært «en fanfavoritt i årevis».

Tre inkarnasjoner av Nils Olav har steget gjennom vekterens rekker. Han startet som maskot i 1972, ble forfremmet til menig i 1982, sersjant i 1987, regimentssersjant i 1993, æresregimentsersjant i 2001 og oberst i 2005.

Den svarte, hvite og gule kongefuglen ble slått til ridder i 2008 – med personlig godkjenning av kong Harald V av Norge – og ble utnevnt til brigader i 2016.

«Hans opprykk i august i år er en betydelig milepæl i karrieren som Guard-maskot, siden han har prestert godt og setter et godt eksempel for andre pingviner i Edinburgh Zoo,» sa stabssjef Fredrik Gresseth fra Norwegian Guard Band and Drill Team . Majestet Kongen.

ANNONSE

Den første kongepingvinen i seg selv ble gitt i gave til Edinburgh Zoo da den åpnet i 1913 av en norsk skipsmagnat.

David Field, administrerende direktør i Royal Zoological Society of Scotland, kalte mandagens seremoni «et veldig stolt øyeblikk som representerer det fortsatt tette samarbeidet mellom våre to land, Skottland og Norge.»

Politibetjent Nils Egelien døde 11. desember 2020, 87 år gammel.

Related Videos

Leave a Comment