Home » 50 år på tronen: Kong Carl Gustaf hyller fra balkongen

50 år på tronen: Kong Carl Gustaf hyller fra balkongen

by Edvard Munch

De svenske kongelige feirer et stort jubileum sammen med folket denne fredagen og i morgen lørdag. Kong Carl Gustaf (77) besteg tronen for 50 år siden etter sin bestefar Gustav Adolfs død (1882-1973). Ved middagstid deltok kongen og hans familie blant annet på vaktskiftet på Stockholms slott.

Glomex leverandørannonsering avvist via samtykkeleverandør

De kongelige samlet seg på balkongen for blant annet å hilse på folket. I tillegg til Carl Gustaf og hans kone, gjorde også dronning Silvia (79), sønnen Carl Philip av Sverige (44) og kona Sofia (38) utmerkelsen. Kronprinsesse Victoria (46) med prins Daniel (50) kunne selvfølgelig ikke mangle, samt Madeleine av Sverige (41) og ektemannen Chris O’Neill (49). Det var også etterkommere med Victorias datter Estelle (11) og sønnen Oscar (7).

Til stede var også Finlands president Saul Niinistö (75) med sin kone Jenni Haukio (46) og Islands president Thorlacius Johannesson (55) med sin kone Eliza Reid (47) – samt norske kong Harald (86) og dronning Margrethe II (83) ) av Danmark, kronprins Frederick av Danmark (55) og kronprinsesse Mary (51).

Dette skal ennå ikke skje under feiringen av tronjubileet

Dagen før hadde åpnet med en gudstjeneste til ære for Carl Gustaf i det kongelige kapellet. På kvelden blir det festlig bankett. Kvelden før hadde de kongelige invitert kongefamiliene i Danmark og Norge til en privat middag på Drottningholm Slott.

«Det vil bli feiret i flere dager, på en høyst offisiell og også litt mer privat måte,» sa kongeekspert Julia Melchior til nyhetsbyrået Spot on News før festlighetene begynte. «Kvelden før tronjubileet, 14. september, inviterer Carl Gustaf og Silvia til en privat middag i sin bolig, Drottningholm Slott. Selve jubileumsdagen åpnes deretter meget høytidelig med en takkegudstjeneste og avsluttes med en storslått bankett i kl. Slott. […] Kongefamilien feirer med svenskene lørdag. Det blir en vogntur rundt Stockholm etterfulgt av en friluftskonsert ved foten av palasset. Tronens jubileum er allerede mye feiret som en nasjonal høytid.»


Et varsel: Denne rapporten er en del av en automatisert tjeneste fra det lokale nyhetsbyrået, som opererer etter strenge journalistiske regler. Den vil ikke bli redigert eller kontrollert av AZs nettredaksjon. Send spørsmål og kommentarer til feedback@az-muenchen.de

Related Videos

Leave a Comment