Home » Etter det foruroligende byttet i den internasjonale utfordringen: Pal Dardai fortsetter å stole på Rune Jarstein – Sport på Hertha BSC

Etter det foruroligende byttet i den internasjonale utfordringen: Pal Dardai fortsetter å stole på Rune Jarstein – Sport på Hertha BSC

by Russell Crowe

For en gangs skyld ble til og med Pal Dardai litt nervøs i helgen. Hertha BSC-manageren tok telefonen med en gang han hørte den urovekkende nyheten og slo nummeret til landsmannen Zsolt Petry, som jobber som målvaktstrener i Hertha. Det handlet om Petrys protesje, Rune Jarstein.

Hertha-keeperen kjemper for tiden mot det norske landslaget for å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2022. Så langt har saken vært ganske dårlig. Nordmennenes 3-0-seier mot Gibraltar ble etterfulgt av et 3-0-tap mot Tyrkia på 2. kampdag da Jarstein etterlyste sin erstatter i pausen da stillingen var 2-0. Hvorfor, det er fortsatt litt uklart.

[Wenn Sie aktuelle Nachrichten aus Berlin, Deutschland und der Welt live auf Ihr Handy haben wollen, empfehlen wir Ihnen unsere App, die Sie hier für Apple- und Android-Geräte herunterladen können]

Han var helt tom, helt utslitt, sa Norge-trener Stale Solbakken. «Jeg tror han var syk.» Det var ingen annen forklaring. Og tilsynelatende ingen ytterligere komplikasjoner. Jarstein reiste uansett til Montenegro med det norske laget, der han stod i mål til neste kvalifiseringskamp tirsdag kveld.

Denne informasjonen falt også sammen med det Dardai mottok fra Petry. Herthas keepertrener hadde snakket med Jarstein på telefon. Han sa til sjefen sin: «Det er ingenting. Rune har ingen fysiske problemer. Han er heller ikke skadet.»

Med tanke på den neste kampen til Bundesliga-klubben i Berlin er dette en betryggende nyhet, for søndag blir det derby på Alte Försterei mot 1. FC Union, den andre klubben i Berlin Bundesliga. Etter all sannsynlighet kommer Jarstein da tilbake til Herthas mål. Som alltid, helt siden Pal Dardai tok over som hovedtrener.

Alexander Schwolow trener godt

Det faktum at ungararen bestemte seg for å endre posisjonen til målvakten totalt var ein overraskelse. Alexander Schwolow, forpliktet til syv millioner euro fra Freiburg i sommer, hadde gjort jobben sin godt. «Fremtiden er hennes,» sier Dardai. Imidlertid installerte han 36 år gamle Jarstein som den nye nummer én i håp om at lykken skulle være bedre for ham enn Schwolow, som var åtte år yngre enn ham.

«Vi var ikke så heldige,» sier Dardai. Nederlaget i Dortmund ble til og med startet av en betydningsfull feil gjort av Jarstein. Hertha-manageren mener imidlertid at avgjørelsen hans er riktig: «Rune spiller veldig bra, han beroliger laget». gang under Dardai, ikke minst fordi Jarstein en gang strålende parerte mot Patrik Schik.

Under Schwolow hadde berlinerne spilt fem ganger mot null før trenerbyttet. «Begge keeperne er gode,» sier Dardai. Og tilsynelatende tar den degraderte nummer én saken sportslig. «Karismaen er positiv», melder Hertha-treneren, det samme er prestasjonen på trening. – Hvis det skjer noe med Rune, har jeg ikke vondt i magen, sier Dardai. «Alessio er her.»

Sami Khedira trener igjen

Etter det, i hvert fall for derbyet, virker det ikke slik. Men hvem vet, til landslaget kommer trygt tilbake til Berlin? At derbyet er på slutten av en pause for landslagene gjør det vanskelig for trenerne til begge lag å forberede seg. Mens totalt seks proffer er på vei til Union på landsbasis, er det hele ni på Hertha.

Av de elleve spillerne i Herthas startoppstilling ble tross alt ni igjen i Berlin hjemme mot Leverkusen. Tirsdag kom Sami Khedira tilbake til treningsfeltet sammen med kollegene for første gang etter fire ukers pause på grunn av skade. Dardai rapporterte å ha gjort et godt inntrykk. Det gjenstår å se hva dette betyr i form av en Derby-kamp. Futsal- og fotballturneringen i tennis var en mild start på derbyuka. «Det virkelig intense arbeidet er ennå å komme,» sa Dardai. — Da må vi se hvordan kroppen til Sami reagerer.

Related Videos

Leave a Comment