Home » Pandemien glir nedover listen over markedsrisiko, sier det norske formuesfondet

Pandemien glir nedover listen over markedsrisiko, sier det norske formuesfondet

by Russell Crowe

Et generelt syn på Norges sentralbank, hvor det norske statlige formuesfondet er lokalisert, i Oslo, Norge, 6. mars 2018. REUTERS / Gwladys Fouche / File Photo

OSLO, 21. april (Reuters) – Pandemien blir mindre dominerende i markedene og andre risikoer, som inflasjon og en aksjemarkedskorreksjon, eskalerer ettersom vaksiner gir næring til optimisme og bedring, sa en høytstående tjenestemann. formuesfond onsdag.

Basert på sterke aksjemarkeder, ledet av finans- og energisektoren, postet verdens største formuesfond onsdag gevinster på 46 milliarder dollar mellom januar og mars, en avkastning på 4,0 % som slo den egen referanseindeksen. å vite mer

«Jeg vil fortsatt sette det (pandemien) som en av de tre største risikoene, absolutt, på dette stadiet. Vi ser et litt mer balansert risikobilde fordi det nå er mer optimisme for vekst og inflasjon,» sa viseadministrerende direktør. Trond Grande Reuters etter første kvartalsresultat.

Mens aksjene ga en avkastning på 6,6 % for fondet, registrerte renteporteføljen et sjeldent tap på 3,2 %, da rentene steg kraftig etter en langvarig nedgang.

«Det du ser er noen tegn på en viss oppbygging av inflasjon her og der, i det minste på material- og råvaresiden,» sa han.

«Hvis dette oversetter seg til mer generell inflasjon, tror jeg du kan se rentene stige ytterligere,» sa han og la til at han var «litt overrasket» over styrken til aksjemarkedene det siste året.

«Det kommer en korreksjon på et tidspunkt. Vi må bare være forberedt,» sa han og nektet å si når han forventet det.

Fondet investerer den norske statens inntekter fra olje- og gassproduksjon i 9 100 selskaper over hele verden, som eier 1,4 % av alle børsnoterte aksjer globalt. Den investerer også i obligasjoner, eiendommer og har fra og med denne måneden investert i grønn infrastruktur. å vite mer

Investeringen inkluderer 73,1 % i aksjer, 2,5 % i unotert eiendom og 24,5 % i rentepapirer.

Reportasje av Gwladys Fouche, redigert av Terje Solsvik

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment