Home » Etter å ha bekymret seg for helsen: Mette-Marit dukker opp offentlig

Etter å ha bekymret seg for helsen: Mette-Marit dukker opp offentlig

by Liv Ullmann

De siste ukene har kronprinsessen måtte gå av på grunn av dårlig helse. Nå gir Mette-Marit det norske folk grunn til å puste lettet ut.

I oktober 2018 ble det kjent at Mette-Marit fra Norge hadde lidd av kronisk lungefibrose i flere år. En endring i vevet fører til at organet stivner og får arr, noe som resulterer i reduksjon i volum og derfor begrenset pust. Kronprinsessen prøver imidlertid å la seg påvirke minst mulig i sine kongelige plikter.

Mette-Marit applauderer på fotballstadion

Men nå kan det norske folk puste lettet ut: Kronprinsessen var overraskende munter under en helgefotballkamp. Mens jenter fra de norske klubbene Stabæk FK og SK Brann kjempet om pokalen på banen, heiet Mette-Marit og ektemannen Haakon dem fra tribunen på Ullevaal stadion i Oslo.

Mette-Marit og Haakon fra Norge: Kronprinsparet deltok på fotballkamp i Oslo. (Kilde: IMAGO/Annika Byrde)

49-åringen holdt varmen i stripet turtleneck og pufferjakke, det blonde håret hennes trukket tilbake i en hestehale. Mette-Marit virket mer reservert enn hun har gjort på lenge, så sprek og ved godt mot. Han reiste seg stadig opp for å se duellen på plenen. Hun smilte, klappet og hilste på spillerne.

Etter å ha fått diagnosen for snart fire år siden, forklarte kronprinsessen selv at hun og mannen hennes hadde bestemt seg for å gi offentligheten beskjed fordi det ville komme tider i fremtiden da hun ikke ville være i stand til å møte til offisielle avtaler på grunn av lungefibrose. «Jeg er glad for at sykdommen ble oppdaget så tidlig. Målet mitt er fortsatt å jobbe så godt som mulig og delta i det offisielle programmet,» sa hun den gang.

Related Videos

Leave a Comment