Home » Equinor gjør sitt sjette norske oljefunn i 2021

Equinor gjør sitt sjette norske oljefunn i 2021

by Russell Crowe

Equinor har gjort et oljefunn som anslås å inneholde opptil 62 millioner fat råolje utenfor kysten av Norge, sa energigiganten mandag.

Funnet, like nord for Tyrihans-feltet og vest for Kristin-utbyggingen i Norskehavet, var selskapets sjette funn i hjemlige farvann i år, sa han.

Equinor søker å kartlegge ressurser nær olje- og gassfelt som allerede er i drift, og på den måten akselerere utviklingstiden og maksimere verdien av investeringene.

«Fremtidig verdiskaping vil i stor grad komme fra økt utvinning fra eksisterende felt og kobling av nye funn nær eksisterende infrastruktur,» sa Equinor i en uttalelse.

«Slike nærfeltfunn er lønnsomme, motstandsdyktige mot svingninger i olje- (og) gasspriser, har en kort tilbakebetalingstid og lave utslipp,» la selskapet til.

Etter hvert som presset på oljeselskapene øker for å gå over til lavkarbonenergi, sa Equinor at de også vil investere i fornybar energi. Utviklingen av nye fossile brensler strider imidlertid mot målene i FNs klimaforhandling som skal holdes i Glasgow i Skottland de neste to ukene.

Det internasjonale energibyrået (IEA) sa at verden må slutte å investere i ny olje og gass innen det neste året.

Foreløpig analyse av brønnen, boret 3883 meter under havoverflaten og kalt «Egyptian Vulture» av Equinor og hans partnere, indikerte at funnet inneholdt en lett oljekvalitet som var egnet for raffinerier.

Den inneholdt mellom 3 millioner og 10 millioner kubikkmeter utvinnbar olje, tilsvarende mellom 19 og 62 millioner fat, la han til.

«Funnet vil bli evaluert for videre evaluering og evaluert for kobling til eksisterende felt i området,» sa selskapet.

Lisenspartnerne var Longboat Energy, med en eierandel på 15 %, og Polens PGNiG, som eier 30 %. Equinor eier de resterende 55 %.

Vær smart med pengene dine. Få den siste investeringsinformasjonen rett i innboksen din tre ganger i uken med Globe Investors nyhetsbrev. Registrer deg i dag.

Related Videos

Leave a Comment