Home » Ikke la pengene dine forlate høylandet og aldri gå tilbake!

Ikke la pengene dine forlate høylandet og aldri gå tilbake!

by Siv Jensen

Klikk her for å registrere deg for vårt gratis nyhetsbrev!

Det er en sterk logikk bak appellen om å «handle lokalt» som vanligvis høres på denne tiden av året, sier David Richardson.

Med julen rett rundt hjørnet, holder jeg fast ved tradisjonen og bruker denne spalten til å oppmuntre alle til å handle lokalt. Kjedelig? NEI! Det er viktig å holde vår handel lokal.

Lokale, uavhengige virksomheter leverer varene, tjenestene og sosiale kontaktene vi alle er avhengige av, ikke minst eldre mennesker, og sørger selvfølgelig for mange heltids- og deltidsjobber. Men det er mer, for hvis vi ønsker å reversere den alvorlige demografiske nedgangen som påvirker det meste av denne regionen (aldrende og synkende befolkning), så må vi beholde flere unge mennesker og tiltrekke unge familier til å flytte. Og for at det skal skje, må lokalsamfunn være gode steder å bo, jobbe og leke. Ikke overraskende er dette akkurat hva lokale bedrifter gjør, enten de er innen detaljhandel, gjestfrihet eller handel. De gir fargen som gjør det hyggelig å leve i lokalsamfunn og limet som holder dem sammen.

Så selv om det kan være enkelt å bestille på nett, tenk på konsekvensene for samfunnet ditt: i de aller fleste tilfeller vil pengene dine forlate høylandet og aldri komme tilbake. I mellomtiden er høylandet fullt av virksomheter som selger alle slags genuint nyttige og/eller ønskelige produkter til mye for pengene.

Så selv om det kan være enkelt å bestille på nett, tenk på konsekvensene for samfunnet ditt: i de aller fleste tilfeller vil pengene dine forlate høylandet og aldri komme tilbake. I mellomtiden er høylandet fullt av virksomheter som selger alle slags genuint nyttige og/eller ønskelige produkter til mye for pengene. Handle lokalt der det er mulig, og pengene dine støtter lokale familier (eiere og ansatte) og fortsetter å sirkulere i høylandet i lang tid. Ikke bare det, men du støtter bedrifter hvis tap faktisk ville skade livskvaliteten som mange, kanskje til og med deg, nyter godt av!

Men viltvoktere kan også være krypskyttere. Jeg møter flere og flere bedriftseiere fra Highland som selger på nett for å øke det sårt tiltrengte salget, spesielt om vinteren, og fordi det lar dem beholde ansatte hele året. Det er mye lettere å beholde eksisterende ansatte enn å ansette nye.

Så i denne svært vanskelige post-Brexit/post-pandemien/internasjonalt spente tiden, når mange selskaper opplever ujevne salg, betydelig økte kostnader og reduserte marginer, er budskapet til oss alle enkelt: bruk dem eller tap dem. – og pass deg for konsekvenser hvis de forsvinner!

David Richardson er FSBs regionale utviklingssjef.


Vil du svare på denne artikkelen? Klikk i så fall Her å sende inn dine tanker, og de kan bli publisert på trykk.

Related Videos

Leave a Comment