Home » Dollarindeksen når 20-årshøyde, pundet krasjer på accommodative BoE

Dollarindeksen når 20-årshøyde, pundet krasjer på accommodative BoE

by Siv Jensen

NEW YORK: Dollaren nådde et høydepunkt i 20 år mot en kurv av valutaer på torsdag, da et stort salg av aksjer ansporet etterspørselen etter den trygge havn-valutaen og da Federal Reserve ble sett på som å stramme pengepolitikken mer enn sine kolleger. .

Aksjene falt torsdag da investorer fryktet at Fed kunne trenge mer drastiske tiltak for å få inflasjonen tilbake under kontroll.

Dollaren falt onsdag og aksjene steg etter at Fed-formann Jerome Powell fortalte journalister at politikere ikke aktivt vurderte bevegelser på 75 basispunkter fremover. Det kom etter at den amerikanske sentralbanken hevet renten med 50 basispunkter, som allment forventet.

«Markedene oppmuntret Feds beslutning, som gikk på bekostning av dollaren, da den bidro til å dempe frykten for aggressive renteøkninger som ville presse økonomien inn i resesjon,» sa analytiker Joe Manimbo i en rapport. Western Union Business Solutions senior markedsplass.

«Dollaren tok seg imidlertid tilbake, ettersom prisene fortsatt så ut til å være mer enn doblet (1,9%) innen juli og potensielt tredoblet (2,7%) innen utgangen av året, et solid aggressivt syn som skiller Fed fra sine egne. . hovedrivaler,» la han til.

Dollarindeksen nådde 103,94, det høyeste siden desember 2002, før den returnerte til 103,73, opp 1,16 prosent i løpet av dagen.

Pundet falt til det laveste nivået siden juni 2020 etter at Bank of England hevet renten til det høyeste siden 2009, men advarte om at økonomien var i fare for resesjon.

«Bank of England har vært ekstremt imøtekommende,» sa Erik Nelson, makrostrateg i Wells Fargo i New York. De forteller «i utgangspunktet markedene at de fullstendig overvurderer hvor bankrentebanen er.»

Den britiske valutaen falt 2,25 % til 1,2351 dollar.

Euroen ble også bulket etter at tyske data viste at industriordrer i mars led den største månedlige nedgangen siden oktober i fjor.

Den felles valutaen falt da regionen sliter med svakere vekst og strømbrudd på grunn av sanksjoner som ble pålagt Russland etter invasjonen av Ukraina.

Den falt til $1,0518, ned 0,98%, og holder seg like over femårslaven på $1,0470 nådd på torsdag.

Investorer vil fokusere på amerikanske inflasjonsdata for ytterligere ledetråder om hvor aggressiv Fed vil være med å stramme inn politikken.

Den viktigste amerikanske økonomiske utgivelsen denne uken vil være regjeringens sysselsettingsrapport for april utgitt på fredag, mens konsumprisdata forventes også å bli utgitt på onsdag.

Torsdagens data viste at nye arbeidsledighetskrav i USA steg til det høyeste på over to måneder forrige uke, men holdt seg på et nivå i samsvar med strammere arbeidsmarkedsforhold og ytterligere økninger.

Related Videos

Leave a Comment