Home » DGAP-Nyheter: Elop AS: Elop fikk amerikansk patent for sin multi-wheel ultralydteknologi

DGAP-Nyheter: Elop AS: Elop fikk amerikansk patent for sin multi-wheel ultralydteknologi

by Edvard Munch

Utsteder / Utgiver: Elop AS / Nøkkelord: Patent

Elop AS: Elop har fått det amerikanske patentet for sin multi-wheel ultralydteknologi

06.05.2022 / 10:00
Utsteder/utgiver er ansvarlig for innholdet i meldingen.

Elop mottok det amerikanske patentet for sin Multiwheel ultralydteknologi

6. mai 2022; Oslo – Det norske teknologikonsernet Elop AS, som fokuserer på innovative teknologiske løsninger for inspeksjon av store betonginfrastrukturer, har fått amerikansk patent for sin innovative multi-wheel ultralydteknologi.

Flerhjulsskanneren muliggjør betydelig billigere og mer effektive inspeksjoner av komposittmaterialer som de som finnes i vindturbinblader og romfartsapplikasjoner, samt metallkonstruksjoner som skipsskrog. Begge er markeder som tilbyr stort potensial for Elop.

Verdens vindturbinmarked har vokst betydelig de siste årene og i dag er mer enn en halv million vindturbiner i drift rundt om i verden.

«Scanning av kompositter og metaller representerer et enormt markedspotensial for oss. Vi er overbevist om at vi her kan gi et betydelig bidrag for å redusere inspeksjonstider for ulike konstruksjoner, øke kvaliteten og samtidig gjøre inspeksjoner mer effektive, nøyaktige og i stand til å gjør det enda tryggere, sier Øivind Horpestad, administrerende direktør og president i Elop.

Elop Technology er for tiden i avanserte forhandlinger med ulike markedsaktører som ønsker å bidra til å utvikle denne teknologien og bringe den ut på markedet.

«Dette patentet er av største betydning for oss da vi ser stor interesse for denne teknologien i markedene. Multrahjulet vil ytterligere bidra til å drive den økende etterspørselen etter grønn energi og nullutslipp. I tillegg er både vindturbinmarkedet og det planlagte vedlikeholdsarbeidet på vei oppover, legger Horpestad til.

Flerhjulsteknologi gjør at inspeksjoner kan utføres ti ganger raskere enn noen annen kjent metode som allerede er i bruk i dag. Denne teknologien skanner på den ene siden strukturen med høyere hastighet og synkroniserer på den annen side anomaliene som er funnet i sanntid. Dette hjelper til med å avdekke potensielle skader og svakheter i materialet på stedet gjennom forbedret visuell representasjon.

Multrawheel ble tildelt European Investment Council (EIC) merket for fortreffelighet i desember 2021 for fremragende ideer som er verdt å støtte.

Kontaktinformasjon:

– Stian Thorsrud, leder for kommunikasjons- og markedsavdelingen, tlf: +47 993 00 003

– Kim Boman, finansdirektør, tlf: +47 959 63 912

Om Elop AS

Elop er et norsk teknologiselskap som leverer digitale verktøy og løsninger for inspeksjon, overvåking og forvaltning av infrastrukturer rundt om i verden. Med datadrevne og kunstig intelligens-løsninger for inspeksjon og prediktivt vedlikehold av betonginfrastruktur, har Elop som mål å gi eiendeler med løsninger som forbedrer sikkerheten, forlenger eiendelens levetid, minimerer sykluskostnadene for den totale levetiden og reduserer miljøpåvirkningen. Elops hovedkontor er i Norge.

– Slutt –

For mer informasjon om Elop, vennligst besøk: https://elop.no/en/

For henvendelser vennligst kontakt:

Joachim Althof
Mobil: +49 (0) 152 0205 1413
E-post: althof @ gfd-financommunikation

Elop AS Telefon: +47 416 41 300 ISIN: NO0010864036
Drammensveien 133 E-post: post@elop.no WKN: A2P86S
0277 Oslo Hjemmeside: www.elop.no Børser: Frankfurt, München, Stuttgart, Berlin Freiverkehr, Oslo Euronext Growth, Tradegate Exchange, gettex
Norge

Utgivelse av en kunngjøring, kringkastet av DGAP – en tjeneste fra EQS Group AG.
Multimediearkiv på http://www.dgap.de.

Utsteder/utgiver er ansvarlig for innholdet i meldingen.

Related Videos

Leave a Comment