Home » Konferansier: Rapportert av DN-lesere 9. mai 2022

Konferansier: Rapportert av DN-lesere 9. mai 2022

by Liv Ullmann

jeg lyttet til debatten om partiledere i SVT på søndag kveld. Det var som å høre på en actionfilm. Vi tilbyr høyere pensjoner. Vi tilbyr enda mer – osv. Pensjonister er en stor gruppe velgere. Alle vil ha stemmene sine. Men etter valget hører kampanjen og de lovede pengene fortiden til.
Runes VinterHasselby

Søndag kveld og jeg sitter foran TV-en, du handler og du aner at du møter partiledernes debatt uten å ta blodpropp. Det fungerte på en nyttig måte, helt til pensjonene kom. Jeg har jobbet fulltid siden jeg var 20, samt et par års universitetsstudier, samt deltid da de skulle fødes og passe to barn. Jeg tok ut all foreldrepermisjonen, fordi mannen min på den tiden ikke trodde han hadde råd til å være hjemme med barna våre. Så jobber jeg fulltid til jeg er 62 år, pensjonist. De siste to årene har jeg jobbet deltid da en skiveprolapsoperasjon har begrenset meg litt. Ok, ferdig, tilbake til debatten om partiledere. Setningene hilser som forventet. Neste gang jeg samler inn 6700 SEK i pensjon (etter skatt) etter å ha jobbet og betalt skatt hele livet, vil jeg sende en tanke til Annie Lööf, som lover at jeg skal føle meg trygg som pensjonist. Jeg gjør det ikke.
Eva KarlinKungsholmen

KD-leder Ebba Busch må være en svensk mester i å bli sett på TV – politikeren som best forsto sannheten i mediene «er du ikke synlig, så finnes du ikke». Men i senere tid, i striden om påskeopptøyene, uttrykte han sitt sinne snarere enn en veloverveid mening. Politiet skulle åpenbart hatt vannkanoner, men å skyte demonstranter er ikke en del av en rettsstat.
Kjell NordenstamSolna

Som sosialdemokrat sørger jeg fortsatt over liberalistenes dødelige kamp. Det var det daværende Folke- og Socialdemokratiska partiet som bygde Sveriges velferd, mens Centerpartiet kjempet for økende melkepriser, venstresiden kjempet for Lenin og Stalin, og høyresiden (de moderate) kjempet for allmenn stemmerett. Liberale er nå på randen av utryddelse. Et parti som ikke vet hva det vil. Og han vet ikke hvem han skal stemme på et parti som ikke vet hva han vil.
Lars ThulinSkärholmen

Hvorfor er det så viktig å fremskynde gjennomgangen av NATO-relatert sikkerhetspolitikk innen 13. mai? Jeg frykter at analysen vil bli forhastet. NATO-medlemskap må innledes med en lang og veldig grunnleggende etterforskning. At Sverige ikke gjør dette er veldig trist. At regjeringen også sitter i låste og låste rom og bestemmer om Sverige skal søke om NATO-medlemskap uten å spørre oss velgere, er et alvorlig tilbakeslag for demokratiet.
Jonas AnderssonMalmø

Ifølge forsvarsminister Peter Hultqvist vet ikke hans parti, Socialdemokraterna, om de er gravide eller ikke. Kanskje de er gravide?
Monica BjørnbergGraddö

Hvorfor er ikke svenske kommuner, regioner, stat, AP-fond, pensjonsselskaper og andre aktører eiere av vindenergi i Sverige? Hva hindrer dem?
Lennart OlssonSundsvall

Er det ikke på tide at stockholmerne bytter «gå på landet» og snakker om «landet vårt»? Hvorfor ikke si at du reiser til feriehuset ditt som resten av Sverige? Høres litt kolonialt ut å snakke om «landet sitt», ikke sant?
Ingrid BestUpsala

Jeg synes ikke voksne som forstår SVT og DN skal bruke pubertetsuttrykk som beskrivelser i fotballreportasjer som «AIK knuste Hammarby». I så fall ville alle greenene vært triste.
Ake BanksellHagersten

Hva slags samfunn får vi når foreldre oppdrar barna sine til å ty til vold og kaster stein mot politifolk?
Rolf MånssonStockholm

Svar til Rolf Månsson som lurer på hvilket samfunn vi får når foreldre oppdrar barna sine til å ty til vold og kaste stein mot politifolk. Dessverre har vi allerede det selskapet …
Margaretha LandsmerSkövde

Takk, Hanne Kjöller, for din adressebok på ledersiden om bedriftens dårlige telefontjeneste – et mesterverk! Vi inviterer interesserte bedrifter, det er nesten alt, til å endre ditt sekretariat til: «For øyeblikket er det få som svarer».
Lennart OlssonSundsvall

Svar til Lennart Olsson (Merket 6. mai): Telefonsvareren skal si «Akkurat nå er vi til få som svarer». Det kan være mange som svarer, men fortsatt for få.
Søren MonvallUpplands Väsby

Herregud, for et genialt forslag til firmatelefonsvarere: «Akkurat nå er det få som svarer». En stor, befriende latter kom da jeg leste dette. Jeg foreslår også at svaret fra nå av er: «Og hva kan jeg gjøre for deg som du ikke har spurt?» når ulike telefonselgere og roboter ringer, uten å bli spurt.
Eva Norman-EricsonDalarö

Hanne Kjöller klager: «Vi som bor sentralt i Stockholm henger sammen. Vårt valg står mellom Ellevio og et liv uten strøm”. Men vær så snill Hanne, hva er problemet? Det er bare å bevege seg. Dette er hva du anbefaler til oss country sutrere.
Sture ArnessonTorsby

Dikt funnet i nekrologer er kanskje ikke ment for kritisk lesning. Men likevel … Av dikterne som ble lånt fra DNs familiesider søndag, kan jeg si at Gustaf Fröding og Hjalmar Gullberg var ofre for feilsitering, mens Pär Lagerkvist ble tilskrevet et dikt han ikke skrev i det hele tatt. Hvem er ansvarlig for å gjøre det riktig? Familieredaktøren? Begravelsesbyrået? Nei?
Mats RosinUmeå

Millioner kan ikke ta feil. Den er også en hit hvert år «Den store elgvandringen». Vi kan ikke vente til neste år. Tusen takk til SVT for underholdningen!
Camilla Brolin, Solna

Vil du også sende et bidrag til lappen? Send e-post til insandare@dn.se! Et mindre utvalg legges ut på avisens bidragsyterside og et større utvalg på dn.se/insandare fra mandag til fredag. Utgiver: Mats J Larsson.

Related Videos

Leave a Comment