Home » Detaljhandel, gjestfrihet og fritidsbedrifter ber kansleren om å fryse prisene og utvide hjelpeordningen | Økonomiske nyheter

Detaljhandel, gjestfrihet og fritidsbedrifter ber kansleren om å fryse prisene og utvide hjelpeordningen | Økonomiske nyheter

by Siv Jensen

Å øke skattene på sektorer kan ha en inflasjonseffekt, ifølge et brev til regjeringen signert av British Retail Consortium, UK Hospitality, Association of Convenience Stores, British Independent Retail Association og UK Active.

Fra Sarah Taaffe-Maguire, økonomisk journalist @taaffems


Torsdag 16. november 2023 02:52, Storbritannia

Kansleren har blitt oppfordret til å fryse bedriftsrentene og utvide lettelsen ettersom forretningslobbyister advarer om at unnlatelse av å gjøre det setter jobber, bedrifter og fremtiden til hovedgater i fare.

En rekke gjestelivsindustrigrupper har også bedt om en utvidelse og økning av ordningen for lettelser for forretningspriser for detaljhandel, gjestfrihet og fritid (RHL) i neste ukes høsterklæring.

Ellers vil frysingen av skatter som bedrifter betaler på næringseiendommer øke inflasjonsa gruppene.

«En inflasjonsøkning i bedriftsrentemultiplikatoren og fjerning av lettelser ville være katastrofalt for våre sektorer. Det ville bety forretningssvikt, tap av arbeidsplasser og faste eiendommer i gatene våre, og nekte folk deres levebrød og sosiale nytelser.»

Et brev til Kansler Jeremy Hunt og statssekretær Michael Gove ble signert av representasjonsorganene til British Retail Consortium, UK Hospitality, Association of Convenience Stores, British Independent Retail Association og UK Active.

Selv om de siste dataene viser at prisøkningstakten er på minst to årunderskriverne uttalte at presset på levekostnadene reduseres.

å vite mer
Amerikanske inflasjonsdata viser at verdens største økonomi kan oppnå en myk landing

«Energiprisene holder seg på historisk høye nivåer, vi har sett en økning lønnskostnader (i våre arbeidsintensive industrier) og produksjonskostnadene våre forblir høye», heter det i brevet.

«For mange bedrifter innen gjestfrihet, fritid og detaljhandel er krisen langt fra over.»

I brevet heter det at detaljhandel, gjestfrihet og fritidssektorene til sammen betaler 10 milliarder pund i året.

Dette er en begrenset versjon av historien, så dessverre er ikke dette innholdet tilgjengelig.

Åpne fullversjonen

Hvis bedriftsrentene steg i tråd med inflasjonen, ville detaljhandelen betale 480 millioner pund mer og gjestfrihetsselskaper måtte betale ytterligere 234 millioner pund, sa gruppene.

Taksten på RHL-hjelp bør heves til minst 2 millioner pund per selskap, sa underskriverne.

Å avslutte godtgjørelsen vil koste gjestfrihetssektoren 630 millioner pund og detaljhandelen 750 millioner pund, la de til.

I høsterklæringen kunngjør kansleren beslutninger om utgifter og skatter og oppdaterer Underhuset om tilstanden til økonomien.

Related Videos

Leave a Comment