Home » Derfor er det fare for kaos i Glasgow under klimatoppmøtet

Derfor er det fare for kaos i Glasgow under klimatoppmøtet

by Russell Crowe

I tillegg til den logistiske utfordringen med å bringe titusenvis av delegater fra hele verden sammen under ett tak midt i en pågående pandemi (eksperter advarer om at COP 26 kan bli en «super-diffuser-begivenhet») og, selvfølgelig, Vanlige sikkerhetsproblemer er det mye mer kaos og nå fra under COP 26.

10.000 flere politifolk

Flere aktivistgrupper vil demonstrere under toppmøtet. Minst 100.000 mennesker forventes å delta i den største demonstrasjonen 6. november.

Klimabevegelsen Extinction Rebellion har varslet aksjoner.

Det isolerer også Storbritannia. Aktivister fra akkurat den gruppen har gjort seg kjent for å blokkere motorveiene og til og med limt til asfalten for å gjøre det vanskeligere å bli kvitt dem.

Skotsk politi blir forsterket fra hele Storbritannia for å takle overfallet og vil ha 10 000 politifolk i Glasgow hver dag.

Skolene stenger

Det regnet også kraftig i Glasgow og styrtregn førte til at flere veier ble oversvømmet. Dette skaper ytterligere problemer i en by der de fleste av de sentrale delene allerede er sperret av. Flere skoler har allerede besluttet å stenge fordi barn antas å ha for lang reisevei.

Kraftig regn forårsaker også forstyrrelser i jernbanetrafikken, og prognosemakere advarer om ytterligere regn under toppen.

En planlagt togstreik under COP 26 ble avverget i siste sekund. Men Glasgows søppelsamlere vil gå ut i streik. De krever høyere lønn og bedre arbeidsforhold.

Problemer med mus er på vei oppover

Ifølge fagforeningen GMB har avfallshåndteringen blitt rammet av kuttene, som har gitt uønskede effekter.

Fagforeningsleder Chris Mitchell sa til TV-programmet Good Morning Scotland at det er 1,3 millioner mus i byen, og det blir bare verre. Hver dag blir søppelsamlere angrepet av rotter.

Greta Thunberg inviterte de streikende til en demonstrasjon i Glasgow 5. november.

Ikke gå glipp av noe om klimaet! Meld deg på SVTs nyhetsbrev.

Related Videos

Leave a Comment