Home » Skrällen: Sverige vinner sølv i VM parallelt i lag

Skrällen: Sverige vinner sølv i VM parallelt i lag

by Russell Crowe

Sverige representerte en skikkelig smell i parallelllaget. Det svenske laget, som består av Sara Hector, Estelle Alphand, Kristoffer Jakobsen og Mattias Rönngren, tok den første verdenscupmedaljen. I kvartfinalen slo de storfavoritten Østerrike og så slo de Tyskland i semifinalen med 61 øre. I finalen var Norge litt skarpere og tok gullmedaljen.

– Vi gjør en jævla bra prestasjon basert på hva folk forventer. Vi er veldig fornøyde, sier Mattias Rönngren.

Ronngren avsluttet

Så ble det en dramatisk finale mot Norge. I det andre heatet gikk Kristoffer Jakobsen for nært ifølge Sebastian Foss-Solevaag som ble forstyrret og avbrøt løpet.

Etter det tredje heatet hvor Sara Hector tok en klar seier, var det klart at det ble et løp for Jakobsen og Foss-Solevaag.

Positivt for Sverige fordi Jakobsen hadde et dårlig løp. Men opprøret gikk ikke til fordel for Sverige. Jakobsen var fem øre bak.

«Ekstremt godt»

Norge hadde derfor en skikkelig kampposisjon før siste heat og ble brukt. Mattias Rönngren var langt bak og Sverige måtte ta til takke med sølv.

– Det var en ekstremt positiv innsats fra vår side som lag. Jeg føler det var så trygt å konkurrere i lag. Vi lurte oss selv og det var kjempegøy, sier Sara Hector.

Tyskland vant bronse etter å ha beseiret Sveits. For tyskerne var det den fjerde medaljen i ligaen.

Svensk etter sølv: «Vi har skum på rommet»

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Svensk etter sølv: «Vi har skum på rommet»

Related Videos

Leave a Comment