Home » Depay har 2 mål da Nederland slo Gibraltar 6-0

Depay har 2 mål da Nederland slo Gibraltar 6-0

by Russell Crowe

ROTTERDAM, Nederland (AP) – Memphis Depay scoret to mål, ga to assist og bommet på en straffe da Nederland overmannet Gibraltar 6-0 for å ligge foran den europeiske gruppe G i mandagens VM-kvalifiseringskamp.

Andreplasserte Norge, som spilte uten skadet spiss Erling Haaland, slo Montenegro 2-0 for å holde seg to poeng bak nederlenderen, og Burak Yılmaz scoret vinnermålet fra flekken i andre omgang da Tyrkia slo Latvia 2-1 i Riga.

Depay la sin skuffende klubbsesong i Barcelona bak seg med en produktiv kveld på De Kuip Stadium i Rotterdam mot en av verdens fotball-minnows. Hans første mål for kvelden var hans 13. i året for Oranje, og slo Patrick Kluiverts nederlandske rekord på 12 i løpet av et kalenderår.

Depays 21-minutters mål fra Davy Klaassens pasning kom bare to minutter etter at Gibraltar-keeper Bradley Banda scoret sin internasjonale debut ved å redde spissens første straffe for natten. Depay gjorde ingen feil med sin andre straffe for å sette nederlenderen i 3-0-ledelsen i første skadetid.

Kaptein Virgil van Dijk åpnet scoringen med en heading i det niende minuttet fra Depays corner, forsvarerens første mål siden han kom tilbake etter forrige sesongs kneskade.

Jeg er veldig glad for å ha scoret for første gang på lenge, sa Van Dijk til den nederlandske kringkasteren NOS.

Ytterback Denzel Dumfries scoret 4-0 tre minutter etter pause, og innbytter Arnaut Danjuma, som til slutt ble kalt opp for å erstatte skadede Cody Gakpo, scoret da han kom tilbake til den nederlandske troppen for første gang siden hans to første landskamper i 2018 .

En annen innbytter i andre omgang, Donyell Malen, fullførte rutten på den 86. Resultatet kunne vært mye verre for gjestene: nederlenderne hadde 31 målforsøk mot Gibraltar.

Mohamed Elyounoussi scoret begge målene i Norges seier i Oslo.

Tyrkia rykket bak Latvia takket være et selvmål av Merih Demiral før Serdar Dursun utlignet og Yilmaz gjorde seg fortjent til vinnermålet.