Home » De beste europeiske golferne er fraværende fra den 44

De beste europeiske golferne er fraværende fra den 44

by Ashley Olsen

Den gode lagånden og emosjonelle supporterne inspirerer stjernene i europeisk golf. Rory McIlroy og Co. har best sjanse til å ta tilbake trofeet mot amerikanerne i den 44. Ryder Cup i Roma.

På vei inn i den siste dagen av den prestisjetunge kontinentalkonkurransen på Marco Simone Golf & Country Club, er kaptein Luke Donalds lag klart i ledelsen med 10,5:5,5 poeng mot de regjerende mesterne USA.

Kun fire seire mangler

Europeerne trenger bare fire poeng fra søndagens tolv siste individuelle kamper for å triumfere. Utfordreren må oppnå minst 14,5:13,5 for å vinne. Det amerikanske laget trenger derimot 8,5 poeng og et mirakel. En 14-14 uavgjort vil føre til at de forsvarende mesterne beholder Ryder Cup-trofeet.

Vertene dominerte også handlingen på golfbanen like utenfor Roma lørdag morgen og vant tre av de fire morgenkampene. Skandinavene Viktor Hovland (Norge) og Ryder Cup-nykommeren Ludvig Aberg (Sverige) feiret rekordseier i firemannsformat mot verdens nummer én Scottie Scheffler og fem ganger majorvinner Brooks Koepka. Med ni poengs ledelse ble kampen tidlig avgjort for europeerne etter kun elleve spilte hull. Scheffler hadde tårer i øynene etter dette bitre nederlaget.

«Jeg kunne ikke ha gjort det bedre»

«Jeg tror ikke vi kunne ha gjort det mye bedre», sa Hovland etter suksessen mot den amerikanske toppduoen og berømmet også spillestyrken til makkeren Aberg: «Han er en flott fyr».

På ettermiddagen la de amerikanske stjernene ut på et kort løp for å ta igjen. De vant tre av de fire duellene, en kamp gikk til europeerne.

Europas styrke de to første dagene var nok en gang den mye hyllede lagånden. Gang på gang heiet de hverandre høyt, gratulerte hverandre og vippet hverandre. Denne lidenskapen har lenge manglet hos amerikanere. Det var først lørdag ettermiddag at de viste litt følelser.

Noen spillere som Scheffler virket imidlertid fysisk svake. Den amerikanske kapteinen Zach Johnson indikerte under pressekonferansen etter den første dagen at laget hans slet med helseproblemer. «Det er litt gjennomkjøring, caddies, spillere,» sa Johnson. «Jeg er takknemlig for at vi har en teamlege.»

For to år siden beseiret det amerikanske laget europeerne i Whistling Straits i den amerikanske delstaten Wisconsin med en rekordseier på 19-9 poeng. Det amerikanske lagets suksess på europeisk jord går imidlertid 30 år tilbake i tid.

Related Videos

Leave a Comment