Home » Dagens beste TV-dokumentarer: «Madeira» og «Om vulkaners natur»

Dagens beste TV-dokumentarer: «Madeira» og «Om vulkaners natur»

by Liv Ullmann

Ser du etter dokumentarråd for denne mandagen? Vi har valgt ut de beste TV-programanbefalingene for deg. Enten en reiseskildring eller en naturdokumentar: Her finner du en oversikt over virkelig interessante TV-programmer. Slå på!

TV-forhåndsvisninger på news.de. Bilde: Adobe Stock/goodluz

Med dagens dokumentaranbefalinger fra news.de er du godt informert i dag, uansett om det er en naturdokumentar eller en reisereportasje: Vi har nok en gang funnet fire spennende dokumentarer fra TV-programmet til deg, så for å komme bare til se det beste denne mandagen. Kjente skuespillere og skuespillerinner som Rozenn Martinais venter på deg. Dokumentarene du ikke bør gå glipp av i dag finner du i TV-anbefalingene til news.de.

Opplev dokumentarene dine i HD – med Sky

Dokumentar: «Madeira» (14.00 lørdag 3.)

Madeira kalles også «blomstenes øy» eller «den evige vårens øy»: begge refererer til det faktum at øya har et veldig spesielt klima. Ikke for varmt om sommeren, ikke for kaldt om vinteren: Dette gleder ikke bare plantene, men er også en god forutsetning for en aktiv ferie på øya Portugal, omtrent 600 kilometer fra Afrikas vestkyst.

Denne dokumentaren på 3sat varer i 90 minutter.

Naturdokumentar: «On the nature of vulkaner» (16.55 på kunst)

Vulkaner har enorm destruktiv kraft, men likevel bor rundt 500 millioner mennesker ved foten av disse ildpustende gigantene. Stilt overfor sitt sinne er innbyggerne i disse regionene maktesløse. I Indonesia kastes ofringer i rykende kratere, på Sicilia ved foten av Etna deltar tusenvis av katolikker i prosesjoner og på Hawaii hedres vulkanens gudinne med rituelle danser.

Denne naturdokumentaren om kunst varer i 55 minutter.

Reisedagbok: «Det grønne nord i Spania» (17.00 lørdag 3.)

Reiser med Judith Rakers. En blanding av Irland, Norge og Karibia: dette er Galicia, det grønne nord i Spania med keltisk opprinnelse. Judith Rakers utforsker de høye klippene, naturparkene med fossefall og tette skoger, fjordlignende bukter og vakre strender på den ubebodde paradisøya Islas Cies. På Camino de Santiago foretar han en pilegrimsreise til Santiago de Compostela og besøker den imponerende katedralen.

Denne reiseskildringen på 3sat varer i 90 minutter.

Naturdokumentar: «Costa Rica» med Rozenn Martinais (17.50 på kunst)

Det lille mellomamerikanske landet mellom Stillehavet og Karibien er en global modell for å beskytte miljøet og bekjempe klimaendringer. Ødeleggelsen av skog er stanset og verneområder for dyre- og plantearter er kontinuerlig utvidet. I flere episoder besøkes ulike biotoper og det vises hvordan mennesker bevarer sin ekstraordinære naturarv.

Denne naturdokumentaren av Luis Miranda med Rozenn Martinais som forteller lover 40 minutter med underholdning.

Hvis du ser etter andre aktuelle filmer, serier eller sportsprogrammer på TV-oversikten, vil du finne mange TV-anbefalinger i vår Aktuelle TV-seksjon.

Data fra TV-programmer fra mediegruppen FUNKE ble brukt til å lage denne artikkelen. Hvis du har kommentarer eller tilbakemeldinger, vennligst kontakt Notice@news.de.

Følg News.de allerede kl Facebook, Twitter, Pinterest OG Youtube? Her finner du interessante nyheter, aktuelle videoer og direktelinje til redaksjonen.

roj/news.de
Related Videos

Leave a Comment