Home » Cargotec utnevner en ny president til å lede Kalmar

Cargotec utnevner en ny president til å lede Kalmar

by Edvard Munch

Styret i Cargotec har utnevnt Sami Niiranen til ny president i Kalmar senest fra mai 2024.

Cargotecs nåværende president og administrerende direktør, Casimir Lindholm, vil opprettholde sin midlertidige stilling som president i Kalmar inntil da. Niiranen vil også bli medlem av Cargotecs ledergruppe.

Som en del av den planlagte separasjonen av Kalmar ved delvis fisjon, annonsert 27. april 2023, vil Sami Niiranen også bli foreslått som president og administrerende direktør i det foreslåtte frittstående Kalmar dersom fisjonen gjennomføres.

Sami Niiranen har over 20 års internasjonal bedriftsledererfaring. Senest i Epiroc som leder undergrunnsdivisjonen. Tidligere, i over 10 år, hadde han ulike lederstillinger i Atlas Copco.

For å støtte børsnoteringsforberedelsene vedtok styret i august å etablere en ny fisjonskomité som skal føre tilsyn med børsnoteringsforberedelsene og eierstyringssaker for det potensielle frittstående Kalmar-selskapet.

Rådet har nå besluttet at Jaakko Eskola skal fungere som leder av Fisjonsutvalget. Fra nå av vil delingskomiteen bestå av Jaakko Eskola, Teresa Kemppi-Vasama og Tapio Kolunsarka.

Planleggingen for den delvise spin-offen vil fortsette gjennom 2023, og Kalmars potensielle separate notering på Nasdaq Helsinki, hvis realisert, vil skje i 2024.

«Jeg er spent på å lede Kalmar gjennom den planlagte børsnoteringen,» sa Niiranen.

«Kalmar er en teknologisk pioner innen sitt felt og oppnår utmerkede resultater takket være et dyktig team og en sterk forretningsportefølje.

Jeg tror selskapet er utmerket posisjonert til å skape ytterligere verdi for alle interessentene, og jeg ser frem til å bidra med min ekspertise for å drive lønnsomhet, operasjonell dyktighet, innovasjon og vekst i bransjen.»

LES: Kalmar ligger i forkant av cybersikkerhetssertifisering for terminalindustrien

«Sami Niiranen er en erfaren industrileder med en dokumentert merittliste for å forbedre operasjonell ytelse og drive vekst i en rekke konkurransedyktige globale forretningsscenarier,» Jaakko Eskola, styreleder i Cargotec.

«Vi er sikre på at Kalmar under Niiranens ledelse vil fortsette å vokse og opprettholde sin forpliktelse til lønnsomhet og bærekraft.»

I oktober 2023 kunngjorde Kalmar at de vil utstyre Générale de Manutention Portuaire (GMP) i Le Havre, Frankrike, med fire ekstra Kalmar hybride grenseoverflatebærere.

Senest inngikk Kalmar en avtale om å forsyne Kingston Freeport Terminal Limited (KFTL) med 12 Kalmar hybride straddle-skip som skal distribueres ved deres terminal i Kingston, Jamaica.

Related Videos

Leave a Comment