Home » CAA-ledere skisserer plan for Evolution Investment Bank – The Hollywood Reporter

CAA-ledere skisserer plan for Evolution Investment Bank – The Hollywood Reporter

by Liv Ullmann

Det vil komme mange avtaler innen underholdnings-, sport- og mediebransjen de neste årene, og CAA ønsker å ta en større del av kaken.

Mandag kunngjorde det Artemis-eide talentbyrået en ny satsing: CAA Evolution, en investeringsbank og konsulentselskap med fokus på sport, underholdning og mediekunder, basert på å navigere i et raskt utviklende marked for industrien.

CAA Evolution samler Evolution Media Capital (EMC), CAAs investeringsbank, med Michael Kleins M. Klein & Company, for bedre å betjene denne kundebasen gjennom CAAs relasjoner i Hollywood og Kleins ekspertise ved inngåelse av store avtaler.

CAA-president Jim Burtson, CAA Evolution-sjef Bob Stanley og M. Kleins Michael Klein diskuterte sine ambisjoner for den nye satsingen i et felles intervju med Hollywood-journalisten på mandag morgen.

«Det jeg elsker med denne kombinasjonen og dette partnerskapet er at dette er et område hvor jeg vil tro at vi kommer til å gi enorm innsikt i det som er et stadig skiftende og stadig mer komplisert sports- og underholdningslandskap,» sier han CAA Burtson. «I samarbeid med M. Klein og Michael, som jeg har kjent i lang tid… så vi en mulighet til å få ressursene, rekkevidden og kvalitetsrådgivningen som ville øke størrelsen på kundene vi kunne betjene på markedet, og gjøre det i en veldig effektiv og kraftig måte.

EMC hadde en sterk virksomhet for mellomstore selskaper i området, som Jason Blums Blumhouse og Kevin Harts Hartbeat, og Stanley sier de forventer at det vil fortsette å være et vekstområde for CAA Evolution.

«Vi er i en posisjon der vi kommer til å fortsette å gjøre det, og vi er i et miljø der mellomstore produksjonsbedrifter har en reell mulighet til å eie intellektuell eiendom og utvide virksomheten deres,» sier Stanley. «Så vi vil fortsette å gjøre det, og jeg tror vi vil gjøre det med suksess, og vi vil være i stand til å gjøre det i større skala basert på det faktum at selskapet vårt nettopp doblet seg i størrelse.»

Det nye selskapet vil imidlertid også øke ambisjonene om å inkludere fusjoner og oppkjøp som involverer store medieselskaper (eierne av plattformerikke bare innholdseiere), så vel som fusjoner og oppkjøp av idrettslag, råd om kapitalmarkeder og børsnoteringer, tvister om aktivistiske investorer og andre saker.

«Jeg tror vi vil fortsette å gjøre det vi gjør nå i stor skala og hjelpe disse selskapene med å bygge sine virksomheter i dette utviklende innholdsmarkedet,» legger Stanley til. «Men vi kommer også til å flytte til en annen, vil jeg si, cap size eller avtalestørrelse, der Michaels ekspertise ligger, og vi skal hjelpe denne typen større medieselskaper å forstå hvor verden er på vei, fordi alt det går så fort, og vi sitter på et punkt der jeg tror vi har et veldig godt perspektiv på hvor det går.»

Klein legger til at spesielt sportsmarkedet har hatt en eksplosiv vekst de siste årene.

«Det som er klart er at størrelsen og betydningen av sportsmarkedet har beveget seg utover nivåene for ti år siden,» sier Klein. «Dette betyr at transaksjoner krever et annet sett med ferdigheter. De krever betydelig tilgang til kapitalinnskudd på flere milliarder dollar og har en betydelig innvirkning på den langsiktige verdien av både investorer og sponsorer, og også på media som har det innholdet.»

«Fra et medieperspektiv, som Bob indikerte, er det en slik overgang i dag, og så mange parter, enten det er aktivistiske investorer eller andre som ser verdi i det skiftende landskapet, håper vi å ha muligheten til å bruke den store erfaringen som CAA har, og kanskje noe av vår ekspertise vil bidra til å gi verdi til deltakerne i det markedet, legger han til.

Klein, som tidligere ledet Citibanks investeringsbank, startet sitt eget firma i 2012, og ga råd om avtaler som fusjonen på 130 milliarder dollar av Dow Chemicals og DuPont, eller børsnoteringen på 25 milliarder dollar av Saudi Aramco-dollar i 2019. M. Klein & Co. fortsette å operere som å eie et eget konsulentfirma utenfor sport-, media- og underholdningssektorene.

Han sier THR at CAA Evolution er dens første konsulentvirksomhet bygget rundt «ren bransjeerfaring». Klein sier at han har kjent Burtson siden Burtson var leder i Time Warner, og med Stanley i både kjøps- og salgstransaksjoner.

«Først og fremst er CAA en unik og fantastisk partner,» sier Klein.

Luftfartstilsynet er selvfølgelig i en overgangstid. Byrået solgte en majoritetsandel til Artemis, investeringsfondet kontrollert av luksusvaremagnaten François-Henri Pinault, i september.

CAA Evolution er uten tvil selskapets største strategiske grep siden oppkjøpet, og tar på seg etablerte aktører innen media, underholdning og sportsbank som The Raine Group og LionTree.

Selvfølgelig har markedet for fusjoner og oppkjøp, børsnoteringer og andre investeringsbanktjenester avkjølt seg det siste året eller så, ettersom rentene har steget og makroøkonomiske bekymringer har avtatt.

Ledere sier at de forventer at tempoet i avtalene vil øke på tvers av alle sektorer. «Vi tror det vil være en betydelig transaksjonshastighet» i sports LP-markedet (limited partner), sier Stanley.

«De blir noen av de største og viktigste transaksjonene i finansverdenen,» legger Klein til om avtaler med idrettslag. «De representerer også sammenslutningen av i hovedsak sportseierskap, store private equity- og venturekapitaldeltakere, administrerende direktører og gründere. Så det er en overlapping mellom universene vi bruker tiden vår med.»

Når det gjelder underholdningsindustrien, «historisk sett var det en rekke mellommarkedsproduksjonsselskaper, og over tid fordampet de litt,» sier Stanley. «Så dette er en tid hvor vi kan hjelpe disse selskapene som vi jobber med å vokse og eie rettighetene deres, eie deres immaterielle rettigheter og skape langsiktige verdier gjennom kontantstrøm og bibliotekverdi på en effektiv måte.»

«Verdien innebygd i innhold og enkeltpersoner vokser i takter som i noen tilfeller er vesentlig større enn verdien til institusjonene som eier det,» legger Klein til. «Og det reflekterer vanligvis et avvik som må adresseres og korrigeres, så jeg tror, ​​som vi har sett i mange transformative bransjer, det er en betydelig undervurdering som vil bli gjenkjent over tid.»

Og når virksomheten strømmer inn, tror CAA Evolution at de kan skjære ut sin egen del av bransjen.

Related Videos

Leave a Comment