Home » Brabus 930 er ekstrem… på alle måter!

Brabus 930 er ekstrem… på alle måter!

by Liv Ullmann

For et drøyt halvår siden testet vi en av de raskeste bilene noensinne som hadde Mercedes-stjernen på veien. Her forteller Daniel mer om opplevelsen bak rattet, deler av den kan du se i videoen over.
Mercedes-AMG GT 63 SE Performance er en firehjulsdrevet plug-in hybrid med imponerende 843 hestekrefter og 1200 newtonmeter, der fireliters V8 yter 639 hestekrefter og 900 newtonmeter, mens elmotoren yter 204 hestekrefter. og 300 newtonmeter. 100 km/t nås etter 2,9 sekunder og toppfarten er 316 km/t.
Det burde være nok… ikke sant?

Ikke når det kommer til Mercedes Brabus tuning-spesialister. Nå har de sluppet løs Brabus 930, som er basert på Mercedes-AMG GT 63 SE Performance og som vanlig med Brabus avslører modellnummeret effekten.
Med Brabus Powerkit PowerXtra B40E-930 har Mercedes angular åtter blitt massert i en slik grad at drivverket inkludert elmotoren leverer hele 930 hestekrefter og 1.550 newtonmeter. Dermed fikk V8-eren 87 flere hestekrefter og 350 newtonmeter mer. Den elektriske motoren forble intakt (tuningselskaper er fortsatt motvillige til å fikle med elektriske motorer).

Mercan er i utgangspunktet ekstremt rask og det er ikke lett å gjøre det mye raskere. 0-100 km/t på 2,9 sekunder er blitt til 2,8 sekunder og toppfarten holder seg på 316 km/t.

I tillegg til girskiftene har Brabus oppdatert bremser, eksosanlegg og hjul. Bakhjulene er en tomme større og måler totalt 22 tommer høye og 12 tommer brede, en halv tomme bredere enn lager. Dekkene er 20 millimeter bredere enn de som tilbys av Mercedes, til sammen 335 millimeter. Fordekkene er fortsatt 275 millimeter brede. Et senkesett ble også montert.

Innvendig slappet det tyske tuningselskapet av som vanlig, men ikke like mye som enkelte andre selskaper. Blant annet er det flere karbonfiberdetaljer enn i originalbilen, skinnkledde takstolper, Alcantara i taket og mange dekorpaneldetaljer i rødt (rakettrød er det Brabus kaller fargen) og pedaler i like rødt aluminium.

Skal du være på topp – sammenlignet med Mercedes-AMG GT 63 SE Performance – koster det selvfølgelig. Den originale Mercedes-bilen koster rundt 2,1 millioner SEK. Brabus 930 koster – vent nå – litt over 4,4 millioner SEK. Det inkluderer humper og rumper, altså hvordan vi ser bilen her.

https://youtu.be/bRrCHutXSKg

Related Videos

Leave a Comment