Home » BER Airport Strike Monday: Hva reisende trenger å vite

BER Airport Strike Monday: Hva reisende trenger å vite

by Ashley Olsen

Streikene på tyske flyplasser er uendelige: Fra mandag er flyene igjen satt på bakken, denne gangen videre Berlin Brandenburg flyplass. Streiken innkalt av fagforeningen Verdi begynte klokken 03.30 og skal avsluttes ved midnatt.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Ansatte innen områdene luftfartssikkerhet, passasjerkontroll og personell- og lastkontroll ble kalt til walkouts ved BER. Verdi ønsker å øke presset på arbeidsgiverne. Fagforeningen har lenge forhandlet med Federal Association of Aviation Security Companies om premier for natt-, lørdags-, søndags- og helligdagsarbeid samt forskrifter om overtidsbetaling for sikkerhets- og servicepersonell.

Streik ved BER: hvilke flyreiser kanselleres?

På grunn av varselstreiken er alle passasjerflyvninger på Berlin-Brandenburg lufthavn på bakken mandag. Alle avganger er kansellert. Ankomster kan også bli påvirket, avgjør det berørte flyselskapet, sa en talsmann for flyplassen.

Lær mer etter kunngjøringen

Streik også på Hamburg flyplass

Også selvfølgelig Hamburg flyplass det er kanselleringer av fly på mandager. Der oppfordret Verdi spontant de ansatte i handlingsselskapet Aviation Handling Services Hamburg (AHS) til å gå ut i streik. Selskapet jobber for blant annet Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines og Brussels Airlines innen innsjekking og ombordstigning. Mer enn 30 flyvninger er allerede kansellert.

Hvordan få et nytt fly?

Dersom forsinkelsen er tre timer eller mer, har du rett på alternativ transport. Ved streik er flyselskapene pålagt å organisere erstatningstransport så snart som mulig. Du kan også bestille på nytt med flyselskapet ditt gratis eller kansellere helt. Dette kan gjøres på nett, for eksempel via flyselskapets bookingside.

For flyreiser innenfor Tyskland som ikke kan opereres på grunn av streiken, er det mulig å konvertere flybilletten til en Deutsche Bahn-billett.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Det er viktig at du tar vare på kvitteringer på togbilletter eller andre transportmidler slik at du kan fakturere utgiftene til ditt flyselskap.

Har reisende rett på kompensasjon?

Siden flyselskapet ikke er ansvarlig for de forventede flytrafikkrestriksjonene og ikke har noen innflytelse over dem, har det ingen kompensasjon å betale til de reisende som er berørt.

Strandet på flyplassen: hvem betaler for rom og kost?

Hvis et fly blir kansellert eller forsinket, må flyselskapet fortsatt forholde seg til de ventende passasjerene.

Med en forsinkelse på to timer eller mer vil du motta gratis måltider og drikke på flyplassen, og det deles også ofte ut restaurantkuponger. I tillegg må flyselskapet tillate at to telefonsamtaler eller to e-poster sendes – for eksempel ved å tilby gratis WiFi-tilgang.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Dersom det alternative flyet ikke finner sted før neste dag, må flyselskapet ordne overnatting på mellomklassehotell og transport til overnattingsstedet.

reisejournalist

Related Videos

Leave a Comment