Home » Binance står overfor en regning på over 4 milliarder dollar for å avgjøre amerikansk straffesak | Økonomiske nyheter

Binance står overfor en regning på over 4 milliarder dollar for å avgjøre amerikansk straffesak | Økonomiske nyheter

by Siv Jensen

Binance, verdens største kryptovalutabørs, sies å ha blitt enige om et massivt rettsoppgjør på 4 milliarder dollar (3,2 milliarder pund) med amerikanske myndigheter som vil tvinge grunnleggeren og administrerende direktøren til å slutte.

Tirsdag kveld kom det frem at Changpeng Zhao i en føderal domstol i Seattle hadde innrømmet en siktelse for at han unnlot å iverksette tiltak for å forhindre hvitvasking av penger i selskapet han grunnla i 2017.

Straffeutmålingen er ventet neste år.

Flere detaljer om den bredere saken forventes å dukke opp senere på dagen.

Men nyhetsbyrået AP, siterer en person som er kjent med den tilsynelatende ankeavtalen, sa at avtalen på 4 milliarder dollar var relatert til påstått praksis som ligner på de som ble avdekket etter sammenbruddet til rivalen FTX i fjor.

Grunnleggeren av FTX, Sam Bankman Friedble tidligere denne måneden dømt på syv punkter, i hovedsak å stjele minst 10 milliarder dollar fra kunder og investorer.

Han står overfor utsiktene til å tilbringe resten av livet bak lås og slå.

Saken mot Binance truer med å tilføre ytterligere bensin til brannene som raser over kryptovalutaindustrien, som har svart på det juridiske nedslaget mot industrien ved å oppfordre til handling for å skape et globalt regelverk.

Bilde:
Grunnlegger og administrerende direktør i Binance Zhao Changpeng. Bilde: Singapore Press via AP

Zhao hadde tidligere møtt anklager fra amerikanske regulatorer om at han hadde viderekoblet milliarder av dollar av klientmidler til et annet selskap han eide.

I sommer avslørte Securities and Exchange Commission (SEC) en serie på 13 anklager inkludert driften av en uregistrert børs.

Binance svarte med å si at det ville «kraftig forsvare plattformen vår.»

Related Videos

Leave a Comment