Home » Black Mirror «fornyet» for sesong syv på Netflix

Black Mirror «fornyet» for sesong syv på Netflix

by Liv Ullmann

Charlie Brookers populære science fiction-antologiserie Svart speil kommer tilbake for sesong syv.

Det dystopiske TV-showet, som først ble sendt i 2011, kom tilbake til skjermene tidligere i år etter en fire år lang pause. Variasjon melder at sesong syv nå er bekreftet. Produksjonen av showet vil begynne senere i år med Brooker som kommer tilbake som utøvende produsent, mens plottdetaljer og episodetelling fortsatt holdes skjult.

Svart speil debuterte med sine to første sesonger på Channel 4 i 2011 og 2013 før de ble kjøpt opp av Netflix, hvor den kom tilbake med sine fire siste sesonger i 2016, 2017, 2019 og 2023.

Etter showets flytting til strømmeplattformen har noen seere antydet at kvaliteten har gått ned, inkludert Den uavhengigeNick Hilton, som skrev at «kvaliteten har blitt mer variabel … som været,» i sin trestjerners anmeldelse av den siste sjette sesongen.

Den siste sesongen besto av fem deler, med A-listenavn inkludert Salma Hayek, Schitt’s CreekDet er Annie Murphy, Breaking BadDet er Aaron Paul, Oppenheimerdet er Josh Hartnett og Jeg kan ødelegge deg«s Paapa Essiedu.

Den femte sesongen besto av bare tre episoder og spilte Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace og Miley Cyrus i hovedrollene.

Til å begynne med ble den dystopiske serien, som ofte takler moderne gåter angående datavern, overvåking, virtuell virkelighet, dype forfalskninger og kunstig intelligens, ofte kreditert som spekulasjoner om fremtiden. Nylig har imidlertid showet reflektert den mørkere siden av moderne teknologisk utvikling etter hvert som de oppstår.

Annie Murphy som Joan i «Black Mirror»

(Nick Wall/Netflix)

Den siste sesongen, utgitt i juni, åpnet med en episode med tittelen «Joan Is Awful» på en streamingplattform kalt Streamberry som samvalgte folks liv i sanntid ved å bruke kunstig intelligens for å transformere deres daglige liv til show som var vellykket for sin plattform.

I episoden opplever Joan (Annie Murphy), en manager i et amorft teknologiselskap, at livet hennes blir til et TV-program med Salma Hayek i hovedrollen. Streamberry er utrolig lik Netflix, med programmer som har samme brukergrensesnitt som Netflix og episoder som åpnes med plattformens signatur «tudum»-lyd.

Brooker sa at episoden ble skrevet før bekymringene begynte å vokse rundt det kunstige intelligensprogrammet ChatGPT, som kan generere store mengder tekst, spesielt bekymringen for at AI en dag kan overliste menneskene og erstatte arbeidere i arbeidet deres.

Les hele greia Svart speil episoder rangert fra best til verst, her.

Related Videos

Leave a Comment