Home » Big Brothers Trish Balusa beklager etter at historiske tweets dukket opp igjen

Big Brothers Trish Balusa beklager etter at historiske tweets dukket opp igjen

by Ashley Olsen

Bildekilde, ITV/InitialTV

Big Brother-produsenter undersøker hvordan huskameraten Trish Balusas støtende og kontroversielle sosiale innlegg ikke ble rapportert før hun ble med i showet.

De fleste av de aktuelle tweetene – som fans har kritisert for rasistisk og homofobisk språkbruk – ble lagt ut for mer enn 10 år siden.

I en uttalelse på X, tidligere Twitter, ba hun om unnskyldning og sa at hun var «dypt skuffet, flau og skamfull».

33-åringen fra Luton ble sparket i gang med ITV2-showet fredag.

Det var først etter at han dro at de gamle meldingene ble avslørt. Det ser ut til at den gamle kontoen hans ble slettet, og unnskyldningen ble lagt ut fra en ny konto i hans navn.

BBC News velger å ikke gjenta språket i noen historiske artikler.

En talsperson for produksjonsselskapet bak Big Brother, Initial TV, sa: «Denne helgen ble vi gjort oppmerksomme på historiske tweets.

«Vi undersøker for tiden hvorfor de ikke ble identifisert av den uavhengige leverandøren vi engasjerer oss for å gjennomgå det digitale fotavtrykket til potensielle romkamerater som en del av våre forhåndsverifikasjoner.»

En planlagt opptreden av Trish på spin-off Big Brother: Late & Live, arrangert av AJ Ododu og Will Best, vil ikke gå videre, har en produksjonskilde sagt. Deltakere som ble kastet ut, dukker vanligvis opp på kveldens livlige talkshow.

Trish ville bli støttet som en del av programmets sosiale tiltak for kandidater.

Bildekilde, Kieron McCarron/ITV

Legende,

Den nye Big Brother-serien – den første på fem år – arrangeres av AJ Odudu og Will Best

I sin unnskyldning skrev Trish: «Jeg vil oppriktig be om unnskyldning for de skadelige stereotypiene jeg har foreviget og smerten jeg har påført de marginaliserte samfunnene og gruppene av mennesker som er nevnt.

«Jeg har kommet veldig langt siden da ved å utdanne meg selv og bli utdannet av andre om virkningen og skaden forårsaket av disse synspunktene.»

Hun ba fansen om å gi henne nåde og «tro at folk kan forandre seg.»

Det har vært fokus på omsorgsplikten til reality-TV-deltakere de siste årene, spesielt etter dødsfallet til tidligere Love Island-deltakere Sophie Gradon og Mike Thalassitis etter deres opptreden på ITV-datingshowet.

ITV velværepakkeutgitt forrige måned, sier at det er en blackout på sosiale medier for alle Big Brother-deltakere mens de er på programmet, med familie og venner bedt om å ikke legge ut innlegg på deres vegne.

Det indikerer også at kontroller av deres sosiale nettverk utføres av en «uavhengig og spesialisert tjeneste». Etter at en huskamerat forlater showet, har de en obligatorisk økt med en psykisk helsepersonell, med ytterligere økter satt opp om nødvendig, ifølge ITV.

Dr. Paul Litchfield, som uavhengig vurderer ITVs retningslinjer for omsorgsplikt, sa tidligere: «Tiltakene som ble brukt for å beskytte den mentale helsen til bidragsytere til reality-TV-programmer har utviklet seg betydelig i løpet av de siste fem årene.»

Big Brother kom tilbake til britisk TV 8. oktober. Formatet dukket først opp på britiske skjermer på Channel 4 i 2000, frontet av Davina McCall og skapte en kjendisversjon, før han flyttet til Channel 5, arrangert av Emma Willis. Den ble revet i 2018.

Mer enn 2,5 millioner mennesker så lanseringsshowet på ITV og ITV2 forrige måned, da alle 16 deltakerne ble sett inn i det endelige Big Brother-huset for første gang i et lager i Nord-London.

ITV har bekreftet at en kjendisversjon vil sendes igjen neste år.

Related Videos

Leave a Comment