Home » Berzelius håper på sin tredje seier på Gotland

Berzelius håper på sin tredje seier på Gotland

by Russell Crowe

Hanna Berzelius sine to seire så langt har kommet etter tøffe timer i regn og tøffe kjøreforhold. Værmeldingen for dagens 38. utgave lover pause og gode forhold.

– Jeg tror det blir litt annerledes. Det er det eneste jeg har kjørt her inne, regn! Så det er der jeg føler meg trygg. Så på en måte hadde det vært greit å vite hva man kan forvente, nå blir det noe nytt og det er alltid litt spennende, sier Hanna Berzelius til SVT Sport.

Som to ganger GGN-vinner vet hun nøyaktig hvor krevende konkurransen er i løpet av sine tre timer i full fart.

– Du vet hva du kan forvente, og det blir jævla vanskelig. Så løp jeg to tretimersløp tidligere i år, så det ser ut som kroppen har satt seg litt fast.

«Prøv å få et lite piano»

Motocrosskjører Sandra Karlsson, nummer to i årets SM (åpen seniorklasse) og med både EM- og VM-meritter i CVen, står for sin første start i GGN.

– Det er mye å ta imot og det er spennende å være her. Jeg vet fortsatt ikke hva jeg kan forvente, sier Sandra Karlsson til SVT Sport.

Han fikk noen råd før GGN-debuten og har en plan om å starte etter at han starter.

– Jeg skal prøve å få det et lite piano fordi jeg ble fortalt at det kan være ganske glatt på kalksteinen her. Men vi får se, jeg skal prøve å legge meg så godt jeg kan og minimere feilene så det blir helt sikkert bra.

Blant forhåndsfavorittene i kvinnefeltet er også den 20 år gamle norske Vilde Marie Holt. Han fullførte nylig verdensmesterskapet i enduro hvor han endte på 7. plass sammenlagt. I 2015 vant hun Lilla GGN og oppnådde ytterligere pallplasser på Gotland som junior. Nå er det tid for debut i eliteklassen.

– Banen er mye større og det er flere elementer som er litt vanskeligere. Du må være fokusert når du kjører og ta gode valg. Jeg skal prøve å kjøre så fort som mulig fra start for så å øke enda mer.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Hør tankene til den norske verdenscupfører Vilde Marie Holt før GGN

Related Videos

Leave a Comment