Home » Ulykke ved Oslo: skadd etter ras i Norge

Ulykke ved Oslo: skadd etter ras i Norge

by Russell Crowe

Status: 30. desember 2020 kl. 22.45

I Sør-Norge rev et skred tidlig om morgenen flere hus. Ti personer ble skadet og elleve er fortsatt savnet. Hjelpere reddet hundrevis av innbyggere.

Minst ti personer ble skadd i et ras i Sør-Norge. Nå er over 700 innbyggere reddet. Ifølge politiet er elleve personer, inkludert flere barn, savnet. Det er imidlertid uklart om de var i katastrofesonen eller ikke.

Flybilder tatt fra helikopter viser omfanget av raset. Redningsarbeidet ble vanskeliggjort av mørket og snøfallet.

Konstruksjon: AP

Hele hus ødelagt

Raset gikk rundt klokken 4 om morgenen nær sentrum av byen Ask i Gjedrum kommune, cirka 25 kilometer nordøst for hovedstaden Oslo. Politiet sa at flere hus hadde blitt revet fra landmassene. Operasjonsdirektør Roger Pettersen sier til NRK radiostasjon at beboerne ringte nødnummeret og beskrev at hele boligen deres var i bevegelse. Situasjonen er «alvorlig». Ved lunsjtid sa nødetatene at det var fare for at andre hus kunne gli unna.

Skredet strakte seg i en lengde på 700 meter og en bredde på 300 meter. Den eksakte årsaken til avgangen var i utgangspunktet uklar. Det kan ha sammenheng med den lokale jordtypen, sa han. Dette er Quickton, en vannrik struktur som er ustabil. Det er åser i Ask-området, men ingen høye fjell. Det hadde regnet mye der den siste tiden.

Regjeringssjefen uttrykker solidaritet

– Dette er et av de største skredene de siste årene, sier Torild Hofshagen i Vann- og energidirektoratet. Etter hans syn kan årsaken være naturlig eller gruvedrift.

Statsminister Erna Solberg kondolerte med de berørte. – Det er vondt å se hvordan naturkreftene har herjet Gjerdrum, sa regjeringssjefen.

Redningsmannskaper spekulerer i at flere hjem kan bli revet i stykker.

Bilde: dpa

Skadet etter et ras i Norge

30/12/2020 13:59

Related Videos

Leave a Comment