Home » Autostore -robotfirmaet på vei til Oslo Børs

Autostore -robotfirmaet på vei til Oslo Børs

by Russell Crowe

Selskapet No Isolation har utviklet en-knapps datamaskinen Komp, som vil bryte barrieren mellom analoge besteforeldre og deres digitale barn og barnebarn.

I løpet av det siste året har de fleste av oss blitt godt bevandret i digital sosialisering. Nei, Zoom -fester og sprø ansiktsfiltre er ikke like spennende nå som i begynnelsen, men bilder, meldinger og videosamtaler hjelper oss unektelig til å holde kontakten med menneskene vi bryr oss om. Comp er utviklet for den store delen av befolkningen som ikke har klart å delta i den digitale revolusjonen og som på grunn av mangel på tekniske ferdigheter risikerer å havne utenfor samfunnet.

Fra en mobilapp kan pårørende sende bilder, meldinger og foreta videosamtaler til brukerens komp. Kompakten har en enkelt knapp som brukes til å slå datamaskinen på og av og kan kobles til både WiFi og 4G.

– Vi som vokste opp med digital teknologi skjønner nok ikke alltid hvor utrolig vanskelig det kan være for andre å komme inn i den digitale boblen. Derfor har vi gjort Komp så enkelt at selv de nærmeste pårørende kan følge med i familiens daglige digitale liv, sier Karen Dolva, administrerende direktør i No Isolation.

Velvære -teknologi som øker livskvaliteten

Comp brukes i dag i tusenvis av private hjem og i en rekke sykepleie- og sykepleiefirmaer. Comp kan tilpasses med tilleggstjenester og gir både familie og omsorgspersoner en digital kanal for teknisk uerfarne mennesker som ellers er vanskelig å nå.

Ved hjelp av en enkel nettportal kan helsepersonell overføre viktig informasjon, sende påminnelser og gjennomføre digitale besøk via Kompen.

– Comp er en fleksibel løsning som lar helsepersonell enkelt øke trivsel og uavhengighet til pasienten eller beboeren. Det skal ikke erstatte fysiske besøk, men øke kvaliteten. Vårt mål med Comp in care er å bidra til å forbedre livskvaliteten og effektiv omsorg av god kvalitet, forklarer Karen Dolva.

Stor interesse over grensen

Komp ble utviklet i samarbeid med Kreftforeningen og brukes i dag i mer enn 50 norske kommuner. Oslo er en av kommunene som satser stort på Komp og gjennomfører nå et prosjekt med 340 Komp -enheter ved byens kommunale omsorgsbolig.

– Beboerne og deres pårørende er godt fornøyd med Komp. Verktøyet skaper trygghet og ro for beboerne og inspirerer til hyggelige samtaler med pårørende og oss ansatte. Det er et fantastisk verktøy, sier en av Bjølsenhemmet -ansatte i Oslo.

Lær mer om Comp for Healthcare

Mer informasjon om Ingen isolasjon:
No Isolation er en norsk oppstart, grunnlagt i oktober 2015. Selskapet har som mål å redusere ufrivillig ensomhet og sosial isolasjon gjennom het teknologi og kunnskap. Ensomhet og sosial isolasjon er globale problemer som kan påvirke alle, og selskapet vokser raskt for å dekke etterspørselen.

Related Videos

Leave a Comment