Home » Alaska-løytnantguvernør Nancy Dahlstrom stiller til valg på sitt eneste sete i huset

Alaska-løytnantguvernør Nancy Dahlstrom stiller til valg på sitt eneste sete i huset

by Russell Crowe

En annen republikaner har sluttet seg til kampen i Alaska for å utfordre representanten Mary S. Peltola, en populær demokrat som har statens eneste sete i Representantenes hus.

Lt.-guvernør Nancy Dahlstrom, valgt i fjor, møter Peltola, som ble den første innfødte Alaska-kvinnen som noen gang ble valgt inn i kongressen etter å ha beseiret tidligere guvernør Sarah Palin i to valg i 2022. av Ms. Peltola mot Palin, i en spesialvalg etter døden til Don Young, den mangeårige kongressmedlemmen i Alaska, ga setet til demokratene for første gang på 50 år.

Hennes andre seier, midtveis i november, ga Palin et politisk slag, en gang sett på som fanebærer for det nasjonale republikanske partiet.

Dahlstrom, en tidligere statsrepresentant og tidligere kommissær for det statlige kriminalomsorgsdepartementet, er den andre republikaneren som deltar i husløpet, sammen med Nick Begich III. Fra en fremtredende liberal politisk familie i Alaska endte Mr. Begich på tredjeplass i tidligere løp mot Ms. Peltola.

«Alaska trenger en velprøvd krigsmann,» sa Dahlstrom i en uttalelse. erklæring som kunngjør hans kandidatur og kritiserer president Biden. Hun sverget at hvis hun ble valgt inn i huset, ville hun «stoppe Biden og liberale ekstremister fra å ødelegge fremtiden vår.»

Husets republikanske kampanjearm gjorde dette setet til en prioritert mål i 2024. Will Reinert, talsperson for gruppen, sa i en uttalelsetidligere kjent som Twitter, at Dahlstrom «er en topprekrutt som vil vinne denne staten vunnet av Trump».

Ms. Peltolas valg til en hel periode med 55 prosent av stemmene i november i fjor – etter å ha fremhevet hennes bipartisk legitimasjon og lokale spørsmål på kampanjesporet – demonstrerte hennes evne til å holde på setet til tross for politisk motvind. Alaska har lenge vært en rød stat, og tidligere president Donald J. Trump vant behendig Alaska i valget i 2020. Mr. Young, en republikaner som var et av de lengstsittende medlemmene av huset, ble gjenvalgt det året med 54 prosent av stemmene.

Men Ms. Peltolas popularitet vil fortsatt utgjøre en betydelig hindring for republikanerne, til tross for deres fordeler. Løpet var konkurransedyktig, men lente seg mot Ms. Peltola, ifølge en analyse av Cook Political Report tidligere i år.

Aktivister og tidligere statsrepublikanske kandidater, inkludert Ms. Palinprøver også å oppheve statens nylig vedtatte lov fortrinnsstemmesystem. De hevder at systemet kan tillate en demokrat å vinne selv om et flertall av velgerne velger en republikaner i første runde. Ms. Peltola var det mest populære valget i første runde i de to foregående løpene hennes, men hun oppnådde ikke direkte flertall før i andre runde.

Related Videos

Leave a Comment