Home » Nepal forbyr TikTok, med påstand om skadelig sosial innvirkning

Nepal forbyr TikTok, med påstand om skadelig sosial innvirkning

by Edvard Munch

KATHMANDU, 13. november (Reuters) – (Denne historien fra 13. november er korrigert for å fjerne henvisning til Kina i overskriften, for å klargjøre at TikTok er kinesisk eid i avsnitt 1 og for å legge til detaljer om TikToks morselskap i avsnitt 2)

Nepal sa mandag at det vil forby kinesisk-eide TikTok, og la til at sosial harmoni og velvilje har blitt forstyrret av «misbruken» av den populære videoappen og at det er økende etterspørsel etter å kontrollere den.

TikTok, eid av det kinesiske teknologiselskapet ByteDance, har allerede blitt delvis eller helt utestengt fra andre land, med mange henvisninger til sikkerhetshensyn.

I følge lokale medier har mer enn 1600 nettkriminalitetssaker knyttet til TikTok blitt registrert i Nepal de siste fire årene.

Nepals minister for kommunikasjon og informasjonsteknologi Rekha Sharma sa at beslutningen om å forby TikTok ble tatt under et statsråd mandag.

«Kolleger jobber med å lukke den teknisk,» sa Sharma til Reuters.

Leder for Nepals telekommunikasjonsmyndighet, Purushottam Khanal, sa at internettleverandører ble bedt om å stenge appen.

«Noen har allerede stengt mens andre vil gjøre det senere i dag,» sa Khanal til Reuters.

TikTok svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar om saken. Han har tidligere sagt at slike forbud er «villedende» og at de er basert på «misoppfatninger».

Opposisjonsledere i Nepal kritiserte utspillet og sa at det manglet «effektivitet, modenhet og ansvar».

«Det er mye uønsket materiale i andre sosiale medier også. Det som må gjøres er å regulere dem og ikke begrense dem,» sa Pradeep Gyawali, tidligere utenriksminister og seniorleder for kommunistpartiet i Nepal (United Marxist-Leninist) ).

Nepals nabo India forbød TikTok sammen med dusinvis av andre apper fra kinesiske utviklere i juni 2020, og sa at de kunne kompromittere nasjonal sikkerhet og integritet.

Et annet sørasiatisk land, Pakistan, har forbudt appen minst fire ganger på grunn av det landets regjering kaller dets «umoralske og uanstendige» innhold.

Rapportering av Gopal Sharma; Skrevet av Sakshi Dayal; Redigering av Jason Neely og Alexander Smith

Våre standarder: Thomson Reuters fidusiære prinsipper.

Skaff lisensieringsrettigheteråpner en ny fane

Related Videos

Leave a Comment