Home » Ada Hegerberg scorer hat-trick da hun kom tilbake til den norske troppen etter fem års fravær fra internasjonal fotball

Ada Hegerberg scorer hat-trick da hun kom tilbake til den norske troppen etter fem års fravær fra internasjonal fotball

by Ashley Olsen

Etter å ha vært fraværende fra det norske landslaget i fem år, markerte Ada Hegerberg sin retur i sensasjonell stil ved å score et hat-trick da hennes side slo Kosovo 5-1 i sin VM-kvalifiseringskamp feminin.

Den 26 år gamle Lyon-spissen sluttet i internasjonal tjeneste i 2017, og sa at det var mangel på respekt for kvinnelige spillere i Norge.

Det tok ikke lang tid før den høyt dekorerte spilleren – som var den første kvinnenes Ballon d’Or-vinner – kom best på sitt comeback, og headet inn i krysset til Caroline Hansen etter 20 minutter. Bare to minutter senere var Hegerberg tilbake, og slo inn i 16-meteren.

Overføringer

Man Utd forbereder seg på sommeromstilling og jobber med en avtale om å signere Phillips – Reuters

2 TIMER SIDEN

Etter pause kom Kosovo tilbake i kampen med et perfekt innslupt mål, men Hegerberg var ikke ferdig og ville fortsatt være ivrig etter å skape overskrifter når han kommer tilbake. På timen løp hun over et gjennomspill fra Vilde Risa før hun slo ballen gjennom beina på keeperen for å fullføre sitt hat-trick.

Etter å ha sett en endring i holdning og personell i det norske antrekket, valgte Hegerberg å returnere, noe som til dags dato er gode nyheter for lagkameratene hennes, tre måneder unna kvinne-EM i England.

Tidligere spiller Lise Klaveness overtar rollen som president i Norges Fotballforbund. Hun har også tatt opp bekymringer om ulikhet mellom kjønnene tidligere.

I forrige uke utvidet Hegerberg ledelsen som Champions Leagues toppscorer gjennom tidene, og scoret sitt 57. mål i konkurransen da Lyon slo Juventus og nådde semifinalen.

Etter å ha vunnet fem Champions League-titler, seks franske mesterskapstitler, fem franske cuper og norgescupen for kvinner, er hun fortsatt sulten på suksess.

I et nylig intervju med The New York Times sa Hegerberg: «Jeg vil lage flere plater. Jeg ønsker å komme tilbake for å score 40 eller 50 mål per sesong. Dette er gale tall, og det vil ta tid, men jeg vet at jeg kan.

Kanskje det neste store skrittet blir suksess med landet hennes, nå som hun er tilbake i rødt og hvitt eller i Norge.

Resultatet setter nordmennene i toppen av sin VM-kvalifiseringsgruppe – tre poeng foran Belgia på andreplass.

Fotball

Du trenger Benzema for å slå Chelsea – spøker Hasenhuttl før Premier League-kampen

3 TIMER SIDEN

Europa League

Ferran Torres slår til for å sikre Barcelona uavgjort mot Eintracht Frankfurt

7 TIMER SIDEN

Related Videos

Leave a Comment