Home » World Footballer’s Choice: FIFA kunngjør de nominerte til «Best FIFA Football Awards» | Fotballnyheter

World Footballer’s Choice: FIFA kunngjør de nominerte til «Best FIFA Football Awards» | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

Den tyske landslagskapteinen Ilkay Gündogan er nominert til FIFA World Player of the Year-prisen.

Den globale foreningen publiserte kortlisten for «Best FIFA Football Awards» på torsdag. Totalt tolv spillere er oppført, inkludert fem spillere fra trippelvinnerne Manchester City. Verdensmester og regjerende argentinsk mester Lionel Messi og Årets fotballspiller i Europa Erling Haaland (Norge) vil sannsynligvis vinne tittelen.

KLIKK: Kandidatene til FIFA World Players» Choice

Berger og ter Stegen utnevnt

Hans DFB-kollega Marc-Andre ter Stegen har mye mer håp om en pris enn Gündogan. FC Barcelonas nummer én er på listen over verdensmålvakter, det samme er Yassine Bounou (Marokko), Thibaut Courtois (Belgia), Ederson (Brasil) og Andre Onana (Kamerun). På damesiden har også DFB-keeper Ann-Kathrin Berger fra Chelsea FC kommet inn på lista.

De 16 kandidatene til verdens fotballspillervalg ledes av en spansk kvartett av verdensmestere. Med på kortlisten er også Jennifer Hermoso, som plutselig ble kysset på munnen av presidenten i foreningen Luis Rubiales under prisutdelingen.

Guardiola er favoritten blant trenere

Når det kommer til managere, har nok Pep Guardiola den beste sjansen; Haalands manager i City vant også nylig valget til European Manager of the Year. Akkurat som Sarina Wiegman, Englands landslagstrener, er hun en av fire utnevnte trenere for et damelag.

Den internasjonale juryen består av kapteinene og trenerne for landslagene samt utvalgte journalister og fans fra hele verden. Avstemningen varer til fredag ​​6. oktober.

SID

Alle andre viktige nyheter fra sportens verden finner du i Nyhetsoppdateringen.

Related Videos

Leave a Comment