Home » VREX lanserer verdens første punktskystøtte for BIM-samarbeid i virtuell virkelighet

VREX lanserer verdens første punktskystøtte for BIM-samarbeid i virtuell virkelighet

by Edvard Munch

Oslo, Norge, 23. november 2021 / PRNewswire / – VREX, den ledende leverandøren av virtual reality (VR) samarbeidsprogramvare, kunngjorde i dag lanseringen av verdens første direkte Point Cloud-støtte for VR BIM-samarbeid.

Denne oppdateringen, basert på VREX sin proprietære teknologi, gir bedre forståelse under BIM-koordinering for å unngå omarbeiding og designfeil. Kombinasjon av BIM-modeller med punktskyskanning gjør det enkelt å utføre visuelle inspeksjoner og forstå den nåværende tilstanden til ethvert byggeprosjekt.

«Et av våre kjernevirksomhetsprinsipper er vår forpliktelse til å levere virtuell samarbeid for alle, fra BIM-eksperter til bakkearbeider, fra byggherre til renholdspersonalet. Vi utvider stadig antall filtyper vi integrerer med og måtene å gå inn i virtuell virkelighet på. Med Point Cloud-støtte er det lett å forstå om det er kritiske forskjeller på grunn av misforhold mellom planlagte og bygde strukturer, noe som muliggjør best mulig beslutningstaking og mer effektive byggeprosesser, sier han. Hans Johansen, administrerende direktør i VREX.

«Vi har også sett at punktskybaserte VR-møter er nyttige for rehabiliteringsprosjekter av alle størrelser. Ikke bare hjelper de prosjektteamene bedre å forstå konteksten og foreslåtte løsninger, de letter også samarbeid. Kunder, installatører eller dykkere. – Entreprenører kan få umiddelbar tilgang til å se designet i et medium som alle forstår mye mer enn 2D-planer, sier Rune Vandli, CPO i VREX.

Om VREX:
VREX er den ledende samarbeidsplattformen som bruker virtuell virkelighet for å gjøre komplekse prosjektmodeller enkle å forstå. Den svært skalerbare og sikre SaaS-plattformen betjener de største prosjektene, fra design og planlegging til konstruksjon og vedlikehold. Ledende AEC-selskaper bruker VREX for å låse opp prosjektinformasjon og muliggjøre tydelig kommunikasjon mellom interessenter, minimere feil, misforståelser og spare tid og penger under byggeprosessen. VREX støtter de fleste 3D-formater gjennom integrasjoner med Navisworks, BimTrack, Bimsync og StreamBIM. OpenBIM (IFC), Siemens (JT) og Point Clouds (E57) støttes via direkte opplasting eller BIM360.

For mer informasjon eller for å be om en demo, besøk https://www.vrex.no.

Kontakt:
Hans Fredrik Johansen
0047 92601809
[email protected]

KILDE VREX

Related Videos

Leave a Comment