Home » Trash talk og handlinger i stedet for stillhet og venting

Trash talk og handlinger i stedet for stillhet og venting

by Liv Ullmann

WHva har en iskremmaskin, en rakett og torden til felles? De spiller tennis, den ultimate tennisen, ifølge arrangørene av showturneringen i Frankfurt denne helgen. Den franske stjernetreneren Patrick Mouratoglou og teamet hans har kalt deres radikalt reformerte format for den eldgamle sporten «Ultimate Tennis Showdown.» Det grunnleggende prinsippet er: det må være gøy! Og for at historiene skal kunne fortelles litt mer levende, konkurrerer spillerne under stort sett grafiske pseudonymer.

Navnene på spillerne som skal konkurrere i den nye modusen fra fredag ​​til søndag er ganske godt kjent. Selv om den russiske verdenstrener Daniil Medvedev, som hadde møtt Novak Djokovic i US Open-finalen en uke tidligere, kansellerte i siste øyeblikk og ble erstattet av bulgarske Grigor Dimitrov («G-Unit»).

Men på topp 10 er det også nordmannen Casper Ruud (9.) og Medvedevs landsmann Andrej “Rublo” Rublew (5.). Det er også den franske Gael «Le Monf» Monfils og Benoit Paire, kjent for god tennisunderholdning, «rebellen», «raketten» Christopher Eubanks fra USA, «den lille» Diego Schwarzman fra Argentina og Jan-Lennard Struff , «the thunderbolt» som en lokal tysk helt.

Fire kvarter på åtte minutter hver

UTS er bare et tennisshow. Et show som skal være så spektakulært at det bringer nye og yngre publikum til sporten deres. «Tennis skal være som et videospill. Det må være morsomt, engasjerende, interaktivt,» forklarte Mouratoglou i et intervju med FAZ for noen måneder siden. «Så vi designet et format som hadde alle ingrediensene for at en yngre generasjon skulle ønske å konsumere det.»

Fremfor alt betyr dette at det skal være underholdende for tilskuere som ifølge studier vanligvis bruker 85 til 95 prosent av en tenniskamps varighet på å vente. «Dette betyr at maksimalt 15 % av spilletid spilles tennis,» sier Mouratoglou. «Dette kan ikke lenger overføres til den nåværende generasjonen.» Så reglene for tennis har blitt fullstendig dekonstruert og rekonstruert.

Fortsatt ledige billetter

En kamp på UTS varer fire kvarter à åtte minutter hver. Antallet er det samme som tie-break, det er ingen andre serve, ingen reprise med nettrullen, bare 15 i stedet for 25 sekunder for neste serve. Det er også bonuskort som kan brukes av en spiller for å få neste bytte til å telle tre ganger. Og når de bytter side mellom rundene, bruker de hodetelefoner slik at de kan snakke med trenerne og svare på spørsmål fra paneldeltakere eller fans. På engelsk slik at alle kan lytte. Ellers er det et straffepoeng.

Selv «trash talk», det vil si verbale argumenter i retten, er eksplisitt velkomne. Og fans bør være høylytte, helst under rallyet. «Stille, vær så snill» var i går. «E: Action» er i dag. Til syvende og sist er det et eksperiment. Hvor mange variabler i den gamle suksessformelen kan endres for å gjøre den til en ung suksessformel for fremtiden? Denne gangen er testlaboratoriet idrettshallen med ballen. Resterende billetter er fortsatt tilgjengelige for alle tre dagene.

Related Videos

Leave a Comment