Home » To kornskip på vei til ukrainske havner – Polen vil forby innreise av biler registrert i Russland

To kornskip på vei til ukrainske havner – Polen vil forby innreise av biler registrert i Russland

by Russell Crowe

Russland: droneangrep mot Krim og Moskva presset tilbake

Ifølge forsvarsdepartementet ødela Russland seks ukrainske droner på vei til Krim-halvøya. Tidlig søndag morgen stoppet luftforsvaret droneangrep utenfor vest-, nordvest- og østkysten av Krim, sa departementet ifølge Tass-statsbyrået i Moskva.

I tillegg ble et droneangrep mot Moskva avvist: en ukrainsk drone ble ødelagt i Istra-distriktet, heter det i uttalelsen. Moskva-ordfører Sergei Sobyanin skrev på sin Telegram-kanal at det så langt ikke er rapportert om tap eller skader fra fallende rusk. Nødetatenes spesialister er på stedet.

Ukraina har nylig gjentatte ganger angrepet Krim, annektert av Russland i 2014, i strid med folkeretten. Flere alvorlige eksplosjoner har funnet sted ved russiske militærbaser. Det var alvorlige skader, dødsfall og personskader. Russland har styrket sitt luftvernforsvar samt sine patruljer i Svartehavet for å avvise angrep. Droner har også gjentatte ganger skadet gjenstander i Moskva. De ukrainske angrepene står i misforhold til de massive bombingene fra Russland, som startet angrepskrigen mot Ukraina for mer enn halvannet år siden.

Under sin pågående motoffensiv har Ukraina alltid gjort det klart at de også ønsker å frigjøre halvøya fra russisk okkupasjon. Mens Russland, en atommakt, har advart om at de vil forsvare Krim med alle midler de har til rådighet, er Kiev overbevist om at Moskva ikke vil gå så langt som å ty til atomvåpen.

Som en del av sin offensiv ønsker Ukraina fremfor alt å bringe tilbake regionene Luhansk, Donetsk, Kherson og Zaporizhia under sin totale kontroll, hvorav en del er okkupert av Russland.

Related Videos

Leave a Comment