Home » Tesla slår rekorden for European Cannonball > teslamag.de

Tesla slår rekorden for European Cannonball > teslamag.de

by Edvard Munch

Bilde: La Chaine EV (siste lading før Nordkapp i Alta)

Knapt noen fulgte det nye forsøket med så stor entusiasme som den lange reisen fra den sørligste spissen av Europa i Portugal til Nordkapp i Norge, og mandag kom den etter 63 timer og 35 minutter. Rekorden som ble satt av Tesla Model 3 for to år siden er slått med rundt 10 %.

7,5 timer raskere enn Teslaen

I klassisk rallystil dro @TeslaStars og partneren @TeslaOwls til fots fra Cape St. Vincent, Portugal i september 2021 til deres parkerte Model 3 fra sør. Totalt, ombord i Teslaen, reiste de 5887 kilometer på i underkant av 71 timer for å nå Nordkapp. Kampanjen var ment å etablere en ny tradisjon med europeiske elbilrally fra sør til nord, etter den gamle amerikanske modellen av Cannonball Runs fra øst til vestkysten.

End-to-end i Europa er enda lenger enn kyst-til-kyst i USA, og det tok derfor litt tid før det andre franske laget fulgte oppfordringen fra de to rekordholderne i Teslaen. I følge uoffisielle regler respekterte han lokale fartsgrenser. Han brukte imidlertid ikke elbil eller Teslas superladeinfrastruktur på turen, selv om den nå også er godkjent for tredjepartsmerker i det meste av Europa. I stedet kjørte La Chaines EV-trio en Hyundai Ioniq 6 og ladet mest på Ionity.

Sammenlignet med Teslas reise for to år siden, har den nytt godt av at Hyundai Ioniq 6 nå er kommet på markedet, en elbil med større effektivitet enn Model 3 og et like stort batteri. Den lader heller ikke raskere til maksimum, men opprettholder verdier over 200 kilowatt lenger – dog ikke på Tesla-kompressorer, som ennå ikke er designet for den nødvendige systemspenningen på 800 volt. Totalt gikk franskmennene til ladestasjonen med sin Hyundai 23 ganger på polarpassene i stand til å se.

Elbil kraftigere enn den menneskelige blæren

En annen fordel for dem, ifølge @TeslaStars, er at en bedre utviklet ladeinfrastruktur nå gir mulighet for færre avledninger. Samlet tilbakela de nye rekordholderne 222 kilometer for mindre enn to år siden. Videre, mens de respekterte fartsgrensene, brukte de en mer presis GPS-skjerm og forbrukte totalt 150 kilowattimer mindre, noe som også betydde tre færre ladestopp. Ifølge @TeslaStars kan noen få andre sannsynligvis reddes med en mer aggressiv strategi. Men slik sett er elbilteknologien allerede foran menneskelige bobler.

Related Videos

Leave a Comment