Home » Tann til den forhistoriske kjempen dukket opp, forsvant og dukket opp – nå i Santa Cruz-museet

Tann til den forhistoriske kjempen dukket opp, forsvant og dukket opp – nå i Santa Cruz-museet

by Liv Ullmann

Det var 27. mai at Jennifer Schuh gikk langs Monterey Bay-stranden sør for Santa Cruz i California. Da han kom til en liten bekk, stoppet han og snakket med en dame på den andre siden.

– Da spurte damen på det som lå foran føttene mine. Og da jeg så ned så jeg at det var noe rart, nesten som om det var brent, sier hun Vergen.

Nysgjerrig tok Schuh noen bilder, men la den 12-tommers gjenstanden bak seg. Hjemme igjen la hun bildene ut på Facebook. Kanskje noen kan hjelpe henne med å løse mysteriet.

Og Wayne kanskje Thompson, konsulent for Santa Cruz Museum of Natural History angående paleontologiske samlinger.

«Dette er et veldig viktig funn», skrev Thompson, som identifiserte gjenstanden på bildene som en tann fra et lenge utdødd elefantlignende dyr – en mastodont.

Wayne Thompson løp ned til stranden så fort han kunne, men bare for å finne at tannen var borte, skriver han Santa Cruz Sentinel.

Og det var like ille Jennifer Schuh som også kom tilbake til stranden for å finne det uvanlige funnet. Og til tross for at de har kommet tilbake flere ganger i løpet av helgen, er ikke tannen funnet.

En annen telefonsamtale på sosiale medier gikk verden rundt, og så viste det seg at en jogger som gikk samme vei som Jennifer Schuh hadde snublet over tannen hennes og tatt den med hjem.

Joggeren, Jim Smith fra Aptos, ikke langt fra oppdagelsesstedet, fikk han svaret på gåten sin da han surfet på nettet og innså at det naturhistoriske museet i Santa Cruz var interessert i funnet.

Nå er tannen donert til museet der dens alder er bestemt til å være ikke mer enn en million år. At den havnet på stranden, mener museets Liz Broughton, skyldes at den ble skylt opp fra et område høyere enn stranden, noe som vanligvis skjer når vinterstormer sveiper gjennom området.

The Guardian skriver at dette er det tredje funnet av en del av en mastodont i området.

Related Videos

Leave a Comment