Home » Statsminister Modi vil starte et 3-dagers besøk til Tyskland, Danmark og Frankrike fra i morgen; Dette blir hans første utenlandsbesøk i år

Statsminister Modi vil starte et 3-dagers besøk til Tyskland, Danmark og Frankrike fra i morgen; Dette blir hans første utenlandsbesøk i år

by Siv Jensen
Statsminister Narendra Modi kommer på offisielt besøk til tre europeiske land: Tyskland, Danmark og Frankrike fra 2. til 4. mai. Mr. Modi vil besøke disse tre landene for bilaterale og multilaterale forpliktelser

I detaljer om statsministerens besøk sa utenriksminister Vinay Mohan Kwatra til media i New Delhi at på første etappe av hans besøk til Berlin i Tyskland 2. mai vil statsminister Narendra Modi møte Tysklands kansler Olaf Scholz.

Kwatra sa at de to lederne vil lede den sjette utgaven av de mellomstatlige konsultasjonene mellom India og Tyskland.

Den toårige IGC er et unikt dialogformat som også ser deltakelse fra flere ministre fra begge sider. Kwatra sa at dette vil være statsministerens første IGC med kansler Scholz og også de første regjering-til-regjering-konsultasjonene til den nye tyske regjeringen, som tiltrådte i desember i fjor.

Mr. Kwatra sa at etter å ha avsluttet besøket fra Tyskland, vil statsminister Modi reise til København på et offisielt besøk 3. mai på invitasjon fra den danske statsministeren, Mette Frederiksen. Dette vil være Modis første besøk til Danmark, men hans tredje samhandling på toppmøtet med den danske statsministeren og diskusjoner vil fokusere på bilaterale spørsmål og spørsmål av global og regional interesse.

Under besøket vil Modi holde samtaler med statsminister Frederiksen og besøke dronning Margrethe II. Besøket vil gi begge sider muligheten til å forme nye elementer av partnerskap innen kompetanseutvikling, navigasjon, landbruksteknologi og mobilitet. Under besøket vil statsministeren delta i et India-Danmark Business Forum og vil også henvende seg til medlemmer av den indiske diasporaen.

4. mai deltar Modi på det 2. India-Nordic Summit sammen med statsministrene i Danmark, Island, Finland, Sverige og Norge.

Toppmøtet vil fokusere på temaer som post-pandemisk økonomisk bedring, klimaendringer, innovasjon og teknologi, fornybar energi, det endrede globale sikkerhetslandskapet og India-nordlig samarbeid i den arktiske regionen. Det første India-nordiske toppmøtet fant sted i Stockholm i 2018.

I forkant av det andre toppmøtet i Nord-India vil Narendra Modi holde bilaterale toppmøter med Norges statsminister Jonas Gahr Støre, Sveriges statsminister Magdalena Andersson, Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir og Finlands statsminister Sanna Marin.

På siste etappe av turen vil statsministeren gjøre et kort stopp i Paris og møte Frankrikes president Emmanuel Macron. Kwatra sa at statsminister Narendra Modis besøk i Frankrike vil gi en mulighet til å fortsette engasjementet på høyt nivå mellom de to landene etter det franske presidentvalget.

Related Videos

Leave a Comment