Home » Bennett skjemmer bort tysk fest i Eschborn-Frankfurt – Sportnyheter om ishockey, vintersport og mer

Bennett skjemmer bort tysk fest i Eschborn-Frankfurt – Sportnyheter om ishockey, vintersport og mer

by Ashley Olsen

Det har vært en elendig vår så langt, men Sam Bennett vinner i Frankfurt – og oppfyller sin lagleders profeti. Han går glipp av en plass på den tyske pallen, men Nils Polit er likevel fornøyd.

Nils Politt strålte som en vinner, så klemte den triumferende lagkamerat Sam Bennett i målområdet.

Irlands toppsprinter ødela den tyske sykkelfesten på Eschborn-Frankfurt Classic, men lot i det minste det tyske racinglaget Bora-hansgrohe feire med suksessen.

Beste tysker var Phil Bauhaus, som ble nummer fire i massesprinten i Alte Oper i Frankfurt am Main. John Degenkolb måtte innrømme tap. «Jeg har ingenting å klage på. Jeg gjorde mitt beste. Løpet var ikke slik at det virkelig spilte meg i hendene,» sa «Dege». «Jeg likte det fortsatt godt, det var en vakker 1. mai.»

Sprinterne gjør seieren seg imellom

Fjorårets andre og lokale helt innså at for mange ryttere hadde kommet seg til siste runde. «Til slutt hadde jeg ingen sjanse,» innrømmet Degenkolb (33) ærlig etter de vanskelige 183,9 kilometerne. I stedet var etappen eid av toppsprinterne Bennett, Fernando Gaviria fra Colombia og Alexander Kristoff fra Norge. «Jeg hadde veldig gode ben. Takket være laget som har støttet meg de siste månedene. Det er fantastisk å få denne seieren for et tysk lag,» sa Bennett.

Det er endelig sesongens første suksess for den doble etappevinneren av Tour de France. «Jeg tror en hel sekk full av steiner faller fra hjertet hans,» sa eks-sprinteren Marcel Kittel om Bennett, som hans lagsjef Ralph Denk tidligere hadde spådd som favoritt og vinner til tross for den svake våren.

les også

Klassisk Eschborn-Frankfurt

Bike offisielle Denk: Siden 2020 «ikke de enkleste årene»

«Det vil tradisjonelt være et spill med katt og mus mellom sprintere og klatrere som prøver å rømme inn i Taunus,» spådde Denk også. Det var det samme tidligere år, men sprinterne og deres lag hadde alltid seiret gjennom årene. Det velkjente scenariet gjentok seg i 2022 – på en krevende, men ikke for vanskelig bane. Også denne gangen var det modige og modige splintergrupper hvis angrep ikke ble kronet med suksess.

Ackermann så langt siste tyske vinner

Det tradisjonelle løpet ble arrangert for første gang på tre år på den vanlige datoen 1. mai. I 2020 forårsaket koronapandemien en kansellering og en virtuell erstatningsbegivenhet. I 2021 ble det en korona-relatert utsettelse til høsten, da løpet ble arrangert som generalprøve for verdenscupen. Sprinter Pascal Ackermann, den siste tyske vinneren så langt i 2019, var fraværende denne gangen på grunn av et brukket halebein. Andre topp tyske proffer var ikke der, da de allerede forbereder seg til Giro d’Italia, som starter 6. mai i Budapest.

Stemningen var den samme som før. Titusenvis av fans fylte gatene i Taunus, på stigninger som Feldberg og spesielt gjennom metropolen på Main, som 1. mai-sykkelopptoget allerede er vant til. Denne gangen ble de eritreiske fansen lagt merke til ved å feire den sensasjonelle Gent-Wevelgem-vinneren Biniam Girmay med sanger, flagg og trommer – og det allerede før det startet i Eschborn ved middagstid.

Lisa Brennauer for Women’s Races

Det er ikke forutsigbart at dagens klassiske program i Frankfurt vil fortsette i fremtiden. Olympisk sykkelmester Lisa Brennauer hadde uttrykt ønske om et løp for kvinner under sendingen på Hessischer Rundfunk. «Selvfølgelig ville det vært fantastisk. Det var et kvinneløp her. Kanskje det bare er et spørsmål om tid. Jeg ville vært veldig, veldig glad for å se en stor sykkelbegivenhet for kvinner i Tyskland igjen», sa Brennauer.

© dpa-infocom, dpa:220501-99-117863/4

Related Videos

Leave a Comment