Home » Smarttelefonen kan ende opp i AI-drevet glemsel | Teknologinyheter

Smarttelefonen kan ende opp i AI-drevet glemsel | Teknologinyheter

by Edvard Munch

Fremtiden til smarttelefonen er kanskje ikke en annen smarttelefon, selv om den bøyer eller bøyer seg eller kan vikles rundt håndleddet. Fremtiden til smarttelefoner vil mest sannsynlig være en der den personlige dataenheten vi alle har holdt nært hjertene våre, bokstavelig talt, skjuler seg for syne. Mens store teknologiselskaper har beveget seg i denne retningen i årevis, kom det største skrittet mot en post-smartphone-verden forrige uke da Humane annonserte sin AI-pin. Humane AI Pin gjør alt en smarttelefon gjør, men faktisk mer, uten å være en smarttelefon du holder i hånden, og har en seks-tommers skjerm å fikle med.

Første gang jeg fikk et hint om at smarttelefonen satte seg i baksetet var i 2015, da en samtale med en leder i et stort teknologiselskap dreide seg om hvordan talekommandoer kunne håndtere de fleste smarttelefonens funksjoner. Dette var lenge før Alexa var en ting, og det som var nærmest det vi snakket om var Siri.

Snart hadde vi AirPod som tillot deg å gjøre ting med telefonen uten å holde den i hånden. Nå kan virtuelle assistenter tilkalles fra bokstavelig talt hvilken som helst Bluetooth-enhet, selv om telefonen som gjør de tunge løftene dine er gjemt i jeanslommen eller i en veske.

Det var imidlertid et problem med skjermen. Hvis du slår av telefonen, forsvinner også skjermen. Det var i 2019 jeg oppdaget hvordan dette problemet ble løst. Under WWDC i San Jose møtte jeg noen som jobbet på en tredimensjonal skjerm som projiserte fra en liten pod han holdt over en iPad.

Jeg ble fascinert selv om konseptet ikke virket veldig praktisk: det manglet allerede privatliv og var ikke akkurat en personlig løsning. Men det var tydelig at en skjerm kunne projiseres. Igjen, dette var ikke et nytt konsept for smarttelefoner, Samsung Galaxy Beam er bare ett eksempel.

Bilde av den galaktiske radius

Men hvis en skjerm projiseres, hvordan samhandler du med den? Løsninger på dette problemet har også eksistert i noen tid, helt siden smarttelefonselskaper begynte å eksperimentere med gester. Mens noen av disse eksperimentene var virkelig merkelige og upraktiske, er det nå vanlig at noen brukere vifter med hendene for å ta en selfie. Bare i år annonserte Apple Double Tap, som lar deg kontrollere visse aspekter av Apple Watch. Dette var også en foredling av det som ble gjort med tilgjengelighetsfunksjonene i klokken.

Faktisk lar tilgjengelighetsfunksjoner deg nå kontrollere nesten alle aspekter av en smarttelefon eller bærbar datamaskin. Selv om de er utviklet for brukere med synsproblemer eller som ikke er i stand til å bruke enheten slik den opprinnelig ble designet, viser de oss nå mulighetene til en verden uten skjerm der brukergrensesnittet ikke er det vi er vant til, og kanskje det er mer naturlig med talekommandoer og bevegelser.

Men hva om en telefon kunne forutsi kontekst og redusere disse interaksjonene? Det er her AI kan komme inn i bildet ved å foreslå svar på e-poster og meldinger, utkast til ny kommunikasjon, og til og med forslag til hvordan du kan ramme inn et bilde tatt av kameraet som kan være innebygd i briller eller til og med være en nål på skjorten din. , litt som Pin Humane AI.

Mest lest

1
Tiger 3 Box Office Collection Første dag 2 rapporterer: Salman Khans film tar sikte på å gå i overdrive med mer enn Rs 80 cr hele India netto
2
Tiger 3 Box Office Collection Dag 1: Salman Khan får den største åpningen av karrieren sin da filmen trosser Diwali Day ved å registrere inntekter på Rs 94 cr

Humane Ai Pin (Bildekreditt: Humane)

Faktisk er det kameraet som allerede har tatt store steg ut av smarttelefonchassiset og inn i smarte briller det siste tiåret eller så. Og som kameraet ser, kan AI tyde og gi konteksten og svaret. Nå går dette inn i riker som smarttelefonen ikke har tråkket på ennå. Og det gjør mer forretninger, som vi har sett med Apple, som nå henter en betydelig del av inntektene sine fra tjenester. Humane-modellen ser også ut til å være på vei i denne retningen, med hver bruker bruker like mye som abonnementsenheten innen to år etter kjøpet. Og når det gjelder AI-baserte produkter, vil ikke abonnementer være et tillegg, men en vesentlig del av produktet. Så det vil ikke handle om å ikke få et månedlig abonnement med enheten. Humane AI Pin innleder også en epoke med AI-drevne enheter der service er kongen, ikke selve produktet.

Men da forsvinner ikke smarttelefonen helt, den blir kanskje en sekundær enhet som skal brukes mer til forbruk. Dette kan imidlertid være den langsomme gangen på enhetsplanken som har drept mange indieprodukter de siste tjue årene eller så, bare fordi de hadde blitt one-trick ponnier.

Pin Humane AI er kanskje ikke post-smarttelefonløsningen verden har ventet på. Men med innovasjon i smarttelefonsegmentet som stopper, gir denne nye enheten oss en retning på hvor verden av personlig teknologi kan være på vei i en ikke så fjern fremtid. Det ser ut som en fremtid der selve maskinvaren vil sette seg i baksetet og programvaren vil gjøre budene dine, for en månedlig abonnementsavgift, selvfølgelig.

© IE Online Media Services Pvt Ltd

Nandagopal Rajan skriver om teknologi, dingser og alt relatert. Han har jobbet med India Today Group og Hindustan Times. Han er en alumnus ved Calicut University og Indian Institute of Mass Communication, Dhenkanal. … For å vite mer

Først publisert på: 14-11-2023 kl. 09:22 IST


Related Videos

Leave a Comment