Home » Smart Tech leder forberedelsene til transformasjonen av Armadale-linjen

Smart Tech leder forberedelsene til transformasjonen av Armadale-linjen

by Edvard Munch
  • Forberedelsene for oppgraderingen av Armadale-linjen er nå fullført
  • Intelligent systemteknologi spiller en nøkkelrolle i å styre trafikkbevegelsen
  • Ny app utgitt for å gi sanntids trafikkinformasjon
  • Midlertidige bussutvekslinger bygget i Armadale, Cannington og Victoria Park
  • Mer enn 1,2 kilometer med bussfelt er installert
  • Ytterligere høyresvingsbegrensninger er implementert på Albany Highway for å forbedre sikkerheten og trafikkflyten

Transportminister Rita Saffioti kunngjorde i dag at alt arbeidet som er planlagt for å støtte den kommende transformasjonen av Armadale-jernbanen er fullført.

Armadale-jernbanen vil stenge mandag 20. november 2023, i forkant av et av de største offentlige transportinfrastrukturprosjektene staten noensinne har sett.

I løpet av de siste 18 månedene har offentlige transportbyråer iherdig planlagt for stenginger, inkludert erstatningsbusstjenester og oppgraderinger av veinettet.

Tiltak iverksatt av delstatsregjeringen inkluderer:

Installasjon av intelligente transportsystemer for å forbedre trafikkflyt og bussbevegelser

Mer enn 100 ekstra busser vil bli introdusert på nettet

Tolv ekstra og oppgraderte busslinjer

Tre nye midlertidige bussutvekslinger i Armadale, Cannington og Victoria Park

1,2 kilometer med nye bussfelt langs Albany Highway og Shepparton Road

Ytterligere restriksjoner for høyresving på hovedveier for å forbedre sikkerheten og trafikkflyten

Etablering av en dedikert svartjeneste for større trafikkulykker for Shepperton Road/Albany Highway

Som en del av intelligente transportsystemer har virtuelle mottakere som er i stand til å spore bussbevegelser på nettverket blitt aktivert ved rundt 40 trafikklys.

Disse mottakerne vil overvåke bussbevegelser i sanntid og vil automatisk kunne holde grønne lys i opptil ytterligere 30 sekunder for å sikre at busser som nærmer seg kan bevege seg effektivt gjennom signaliserte kryss.

Digitale skilt med variabel melding vil også bli installert på seks nøkkelpunkter på veinettet, for å gi bilistene oppdaterte reisetider for ulike ruter.

Main Roads har også i dag annonsert utgivelsen av en ny app kjent som Traffic ALT, som vil støtte sjåfører under Armadale Line-stengingen.

Appen er designet for å fungere via førerens håndfri telefon eller Bluetooth bilstereo og vil gi lydoppdateringer om nøkkelinformasjon som gjeldende trafikkbelastning og reisetider for ulike ruter.

Vanlige passasjerer på Armadale Line får også seks måneders gratis reise på det offentlige transportnettverket i erkjennelse av ulempen de vil møte under stengingen.

En rekke METRONET-prosjekter vil bli levert under stengingen, inkludert fjerning av planovergangen Victoria Park-Canning, Byford-skinneforlengelsen og den nye Thornlie-Cockburn-forbindelsen.

Oppgraderingene vil se jernbanelinjen hevet for 5,5 km, syv nye stasjoner bygget, 13 planoverganger fjernet og linjen utvidet til Byford. Hevingen av linjen vil også føre til opprettelse av cirka seks hektar med nye offentlige friområder.

Den nye Thornlie-Cockburn-forbindelsen vil se Perths første øst-vestlige jernbaneforbindelse mellom Mandurah og Armadale-linjene og levering av to nye stasjoner ved Nicholson Road og Ranford Road.

Samfunnet kan få tilgang til informasjon om stenging av Armadale-linjen på nettstedet til Public Transport Authority:www.transperth.wa.gov.au/Track-Closures/Armadale-and-Thornlie-Line-Shutdown

Som uttalt av samferdselsminister Rita Saffioti:

«Transformasjonen vi leverer på Armadale-jernbanen representerer et av de største infrastrukturprosjektene for offentlig transport vår stat noensinne har sett, og selv om det vil gi betydelige fordeler, er det viktig at vi støtter lokalsamfunnene som vil bli berørt under stengingen.

«Smart teknologi vil være kjernen i vår respons og vil spille en viktig rolle for å sikre at trafikken beveger seg så jevnt som mulig under stengningen av jernbanelinjen.

«Denne jernbanelinjen og korridoren har vært plaget av mangel på investeringer i det siste, men vår statlige regjering fortsetter arbeidet med å bygge infrastrukturen som vil støtte disse samfunnene i flere tiår framover.»

/Offentlig kommunikasjon. Dette materialet fra kildeorganisasjonen/forfatterne kan være tidsriktig og redigert for klarhet, stil og lengde. Mirage.News tar ingen institusjonelle posisjoner eller sider, og alle meninger, posisjoner og konklusjoner som uttrykkes her er utelukkende forfatterens(e). Se i sin helhet her.

Related Videos

Leave a Comment