Home » Rochdale Nyheter | Økonomiske nyheter | Whitworth Business Community Awards

Rochdale Nyheter | Økonomiske nyheter | Whitworth Business Community Awards

by Siv Jensen

Priser ble gitt til bedrifter og samfunnsgrupper som viste at de bryr seg om folket i Whitworth og samfunnet.

Whitworth Business & Community Awards ble holdt på Ashcroft lørdag 28. oktober med underholdning fra MC Chris Britten og den lokale sangeren Victoria Sladen.

I løpet av kvelden ble det delt ut 10 priser fordelt på åtte kategorier og to spesielle ordførerpriser.

Small Business Award ble tildelt Small World Nursery; Solo Trader Award hos Seasons Florist; Single Shop Award til Healey Deli; og Large Business Award til Finlay Jude.

Ytterligere priser for skoleprosjekter, gruppeaktiviteter, frivillige organisasjoner og «bedrifter som betjener Whitworth tett» ble tildelt henholdsvis Tonacliffe Forest School, Samba Dance & Fitness, The Lighthouse Foodshare og Healey Dell Tea Rooms.

To spesielle ordførerpriser ble gitt til Stronger Together og Poppy & Me-prosjektet.

Stronger Together er en støttegruppe for ubetalte omsorgspersoner, grunnlagt av Angela Forster og Kathleen Proctor, begge ubetalte omsorgspersoner. De grunnla gruppen tidligere i år, som møtes hver mandag i Sunnybank Community Hub, på grunn av mangel på grupper i området som tilbyr støtte til omsorgspersoner.

Stronger Together tilbyr morsomme aktiviteter hver uke på sin kaffemorgen, inkludert bingo, tegning og strikking. De holdt også et festlig arrangement for kongens kroning i mai og holdt utlodning for å samle inn midler til å fremme gruppens arbeid.

Poppy & Me-prosjektet ble startet i oktober 2023 av en Whitworth-veteran, som ønsker at navnet hennes skal forbli anonymt.

Hun var en gang badevakt i bassenget mens hun var under ledelse av CLAW og tilbrakte 12 år i Royal Military Police, som så henne tjene to turer i Afghanistan.

Nå en aktiv reservist, fikk hun ideen om å forbedre minnehagene med en utstilling av metallvalmuer.

Med hjelp av rådmann David Chorlton fikk BCH i oppdrag å produsere 454 metallvalmuer – en for hver britisk tjenestemann som døde under konflikten i Afghanistan – for å feste til rekkverkene til minnehagene.

Ordførerråd Mike Royds sa: «Etter å ha sett på alle nominasjonene, følte vi at det var to som fikk tårer i øynene fordi de betydde så mye for oss personlig. Vi har derfor besluttet å dele ut to særskilte ordførerpriser i tillegg til de åtte kategoriene.»

Han overrakte prisen til Stronger Together, og sa: «Å håndtere ting som Alzheimers og demens kan være fysisk, mentalt og følelsesmessig belastende.

«Denne ordførerens spesialpris går til to kvinner som opprettet en gruppe for å møte de som er ulønnede omsorgspersoner, som det er mange av i samfunnet.

«De er virkelig en inspirasjon for samfunnet og tilbyr støtte, veiledning og råd til mange som er usikre på hvor de skal spørre om råd og hvor eller hvem de skal henvende seg til.

«Ordførerens spesialpris går til Stronger Together.»

Ordfører Royds sa til Poppy & Me-prosjektet: «Ordførerens andre spesialpris går til en ung kvinne som er født og oppvokst i Whitworth, gikk på lokale skoler og har hjulpet samfunnet fra en ung alder.

«BCH, etter å ha hørt ideen hans og årsakene bak den, støttet prosjektet helhjertet og produserer valmuene uten kostnad, så jeg tror en stor applaus til BCH.

«Du kan sponse en valmue til minne om dine kjære uansett grunn, det trenger ikke være militærrelatert, det er bare en fin måte å minnes dem på med et fast inventar i minnehagene. Inntektene fra sponsingen vil gå til The Legion’s Royal Poppy Appeal British.

«Ordførerens spesialpris går til The Poppy & Me Project.»

Sterkere sammen
© Mike Burgess

Den lille barnehagen i verden
Small World Nursery – Small Business Award
© Mike Burgess

Samba dans
Samba Dance – Gruppeaktivitetspris
© Mike Burgess

Lighthouse Foodshare
Lighthouse Foodshare – Frivillig organisasjonspris
© Mike Burgess

Tonacliffe skogbruksskole
Tonacliffe Forest School – Skoleprosjektpris
© Mike Burgess

Healey Deli
Healey Deli – One Stop Shop Award
© Mike Burgess

Finlay Jude
Finlay Jude – Great Achievement Award
© Mike Burgess

Healey Dell Tea Rooms
Healey Dell Tea Rooms – «Company that serves Whitworth closely» Award.
© Mike Burgess

Related Videos

Leave a Comment