Home » Rekordmengder kokain beslaglagt i Norge

Rekordmengder kokain beslaglagt i Norge

by Edvard Munch

Oslo

I første halvdel av 2023 ble det beslaglagt betydelig mer kokain i Norge enn tidligere. Totalt ble det beslaglagt 1.753 kilo narkotika i årets første seks måneder, opplyser Kriminalpolitiet onsdag.

Disse inkluderte tre funn som veide 803, 712 og 150 kilo. Til sammenligning: I hele sammenligningsperioden 2022 ble det kun beslaglagt 85 kilo kokain i landet.

Norske etterforskere skrev i sin narkotikastatistikk for første halvår at det også ble beslaglagt eksepsjonelt store mengder kokain i andre europeiske land. Dette fortsatte også i andre halvår, som offisiell informasjon fra andre EU-land nylig har vist: i juli beslagla tolletterforskere rundt 8000 kilo kokain til en verdi av rundt 600 euro i Rotterdam, Nederland, millioner, mens 646 kilo ble funnet. i en bananlevering i Tsjekkia i august.

De to største mengdene som noen gang er oppdaget i Norge ble funnet i fruktkasser på et lager i Oslo i vår, en av dem etter tips fra Tyskland. Det var en stor mengde på rundt 1200 kilo kokain, nylig funnet i banankasser hos en fruktgrossist i Groß Kreutz i Brandenburg.


Et varsel: Denne rapporten er en del av en automatisert tjeneste til det tyske pressebyrået (dpa), som opererer i henhold til strenge journalistiske regler. Den vil ikke bli redigert eller kontrollert av AZs nettredaksjon. Send spørsmål og kommentarer til feedback@az-muenchen.de

Related Videos

Leave a Comment