Home » Regelen for bikini er endret i strandhåndball etter protesten fra spillerne

Regelen for bikini er endret i strandhåndball etter protesten fra spillerne

by Russell Crowe

BASEL, Sveits (AP) – Uniformer i bikinistil vil gjøre det ikke lenger ha ansvaret for strandhåndballspillere etter protester fra europeiske spillere og lovgivere.

Den nye formuleringen fra idrettens styrende organ følger en kampanje lansert av det norske landslaget i juli og lar kvinner nå bruke «shorts og trange bukser» i stedet for bikini.

Norges forbund ble bøtelagt for å ha på seg «upassende klær» under EM i juli. De hadde brukt shorts for å protestere mot bikiniregelen.

Håndballlagets regler i forkant av Tokyo-OL virket ute av tråd med et IOC-direktiv å dempe de altfor seksualiserte bildene av idrettsutøvere.

Det er fortsatt et kjønnsgap i de oppdaterte utstyrsreglene til Det internasjonale håndballforbundet.

Spillere får beskjed om å bruke bukser «med en tett passform», mens shorts for menn kan være «ikke for posete».

Sveits-baserte IHF oppdaterte reglene i et dokument på sin nettside datert 3. oktober. Dager tidligere har sportsministre fra Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland oppfordret IHF og andre internasjonale idretter for å la idrettsutøvere «bli kledd på en måte som passer ytelse og komfort».

Popsangeren Pink hadde støttet nordmennene og tilbød seg å betale boten på 1500 euro ($1700), og sa at hun var «veldig stolt» av laget for å trosse regelen.

___

Andre AP-sporter: https://apnews.com/hub/apf-sports og https://twitter.com/AP_Sports

Related Videos

Leave a Comment