Home » Pandemi i Europa: Norge trekker de fleste kronetiltakene – Panorama

Pandemi i Europa: Norge trekker de fleste kronetiltakene – Panorama

by Roald Amundsen

Mange korunatiltak oppheves i Norge. I noen tilfeller vil plikten til å bære maske fortsatt gjelde. Om to uker skal alle reglene falle.

Av rød / dpa

01.02.2022 – 20:43

Oslo – Norge trekker de fleste av sine kronetiltak. Fra tirsdag kveld klokken 23.00 er det ikke flere restriksjoner på servering av alkoholholdige drikkevarer. Ifølge regjeringen kan masseidrett og andre fritidsaktiviteter gjenopptas uten restriksjoner, kinoer, teatre og kirker kan bli fullt besatt igjen. Restriksjoner på møtedeltakere vil bli opphevet, det samme vil kravet om å teste for de som kommer inn i landet.

Maskeplikten i butikker, kollektivtrafikk og i andre situasjoner med mulige menigheter består imidlertid, sa statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse i Oslo tirsdag kveld. Den generelle regelen om en meters avstand vil også gjelde inntil videre.

Redusert sykdomsbyrde

– I dag har vi endelig kommet dit at vi kan løfte mange av smitteverntiltakene vi har levd med gjennom vinteren, sa Støre. Det er nå kjent at sykdomsbyrden til omcron-varianten av koronaviruset er lavere og at vaksiner gir god beskyttelse for mange mennesker i Norge. Derfor kan mange tiltak reverseres, selv om antallet nye infeksjoner øker raskt. For å opprettholde kontrollen bør imidlertid noen tiltak gjenstå.

Den norske regjeringen tar sikte på å oppheve de endelige restriksjonene innen 17. februar dersom situasjonen fortsetter å utvikle seg som planlagt.Related Videos

Leave a Comment