Home » Når tok 6ix9ines karriere slutt?

Når tok 6ix9ines karriere slutt?

by Liv Ullmann

«Jeg skjøt deg, jeg ranet deg og du returnerer ingenting, husk det», så lanserer Tekashi 6ix9ine sin siste sang «Giné». Linjen antas å være en støvel for rapperen Cheif Keef, en konflikt som går tilbake i lang tid. I 2018 vil 6ix9ine ha betalt en annen rapper for å skyte Cheif Keef.

«Giné» kom sist fredag, etter et år med stillhet og kanskje håp for de som ønsket at 6ix9ines karriere ble avsluttet. Sangen er også populær på Youtube.

Musikkindustriens største nettrolle

Siden oppstarten har det vært musikkbransjens største nettrolle. Gjennom sine sosiale mediekanaler har 6ix9ine begynt å slåss med artister som Ludacris, 50 Cent og YG for å nevne noen. Men 6ix9ine kjempet ikke for å vinne en krangel, men for å starte et helt Instagram-show. Og det lønnet seg. Hans forskjellige biff skapte overskrifter og genererte flere millioner følgere for rapperen. Publikum ønsket å følge dramaet i sanntid på Instagram.

I tillegg til sosiale medier er han en synlig person med sitt regnbuefargede hår og ansiktstatoveringer. Oppmerksomhet og kjendis var hovedfokuset, sekundærkunsten. Fra begynnelsen.

Et bilde som fungerte

I 2017 kom den revolusjonerende singelen «Gummo», en hard raplåt der Tekashi lanserte seg selv med forskjellige gjenguttrykk selv om han selv på dette tidspunktet ikke tilhørte noen gjeng. Alle som ser musikkvideoen kan enkelt ta ham som gjengmedlem. Og bildet fungerte. Suksessen til sangen og videoen førte til neste steg. Tekashi 6ix9ine ble med i Nine Trey Gangsta Bloods-gjengen. 6ix9ine ble kontantkua deres og fikk til gjengjeld litt medlidenhet fra street credit (for noen øyne) og beskyttelse.

Tekstene til Tekashis er ikke veldig avanserte og det er mange andre teknisk dyktige rappere, men han vet hvordan han lager hitlåter. Og med Nine Trey ved sin side, fikk hun litt troverdighet og, kanskje enda viktigere, enda mer innhold for Instagram-kontoen sin. Tekashis kriminelle karriere ble kort og intens. Men samtidig gjorde det ham berømt over hele verden og ga over 20 millioner følgere på sosiale medier.

Kort karriere som gjengmedlem

Sommeren 2018 ble 6ix9ine kidnappet, ranet og slått av et av gjengmedlemmene han tidligere hadde sluttet seg til, anklaget også et annet medlem for å ha stjålet penger fra ham så han avsluttet «samarbeidet».

Da sistnevnte ble tiltalt mot 6ix9ine og Nine Trey Gangsta Bloods, valgte 6ix9ine å samarbeide med aktor og gikk med på å vitne mot gjengen. Tekashi ble siktet for en rekke forbrytelser og sto overfor en livstidsdom. Samarbeidet med aktor reduserte straffen til to år og han ble dømt for narkotikasmugling, utpressing og væpnede forbrytelser. Han ble senere kalt en snik, en rotte og måtte skaffe seg noen livvakter. Mange mente også at Tekashi nå hadde bevist at han ikke var et ekte gjengmedlem. Ved å vitne hadde han brutt reglene.

Noen var overbevist om at det nå ville bety slutten på karrieren. Hele verden visste nå at bildet hans var oppdiktet og at det ville være umulig for ham å vise seg åpenlyst fordi trusselen mot ham var blitt så stor.

En perfekt anledning til å provosere

Men for musikkbransjens største nettrolle var det i stedet en perfekt mulighet til å få enda mer oppmerksomhet. Etter å ha blitt løslatt fra fengselet ga han ut sangen «Gooba» i mai 2020. Der sier han at han er hatet, ettersom ansiktet hans er erstattet av det animerte bildet av en mus. Sommeren 2020 ga han også ut sangen «Trollz» med Nicki Minaj som førte til hans første Billboardette noensinne. Om det var ekte eller falskt spilte ingen rolle. Han vakte oppmerksomhet og folk fortsatte å lytte til sangene hans.

Returner med singel og show

Etter et års stillhet er han tilbake med singelen «Giné» hvor han forteller om forbrytelsene han har begått og fornærmer rapperne Lil Durk og Cheif Keef. Verken fengselsdommen eller den nylige stillheten viser noen tegn på at han vil slutte å fornærme og provosere andre artister. Dette er kanskje ikke så rart, ettersom provokasjonen fra starten av har vært hennes vei til stjernestatus.

På sosiale nettverk 6ix9ine kan følgere også ta del i et nytt «show». 6ix9ine ønsker nå å bevise at han definitivt kan bevege seg utendørs uten å bli slått, selv om han vitnet. Han hevder at han kan gå hvor han vil.

Og når det gjelder hennes image, ser det ut til at det fortsatt fungerer i dag, selv om hun vitnet og ikke lenger er en del av Nine Treys gangstablod. Han kan da rappe akkurat de samme tingene som før, fansen vil gjerne høre selv om de kjenner hendelsesforløpet.

Det var ikke hans musikalske talent som gjorde 6ix9ine berømt. Dette var hele pakken: hendelsene på sosiale medier, imaget hans, dramaet rundt ham, og de frenetiske og ganske aggressive sangene. Og så lenge publikum fortsatt er interessert i dramaet og hva han vil si eller gjøre videre, vil karrieren hans fortsette.

Den dagen omverdenen blir lei av 6ix9ine, når andre artister slutter å svare på hennes diss og fansen blir slitne, da har slutten på karrieren kommet for alvor. Hvorfor er et show uten publikum?

Related Videos

Leave a Comment