Home » Oljeprisen stiger når Brent nærmer seg 100 dollar fra Investing.com

Oljeprisen stiger når Brent nærmer seg 100 dollar fra Investing.com

by Siv Jensen

Investing.com – Oljeprisen stiger tirsdag. Det betyr at de økte for fjerde dag på rad. Prognoser om en nedgang i amerikansk skiferoljeproduksjon har bidratt til bekymring for en sammentrekning i den globale oljeforsyningen resten av året.

Prisen på amerikansk WTI-olje steg 0,9 % til 91,38 dollar fatet, Brent-kontrakten steg 0,6 % til 95,00 dollar.

Begge typer olje har vært stigende i tre uker og har hver nådd ti måneders høyder.

h2 Skiferoljeproduksjonen i USA fortsetter å avta/t2

USAs oljeproduksjon i viktige skiferregioner vil avta for tredje måned på rad i oktober, og nå det laveste nivået siden mai 2023, sa U.S. Energy Information Administration i sin månedlige boreproduktivitetsrapport som ble utgitt mandag.

I følge EIA-data forventes produksjonen å falle til 9,393 millioner fat per dag i oktober fra 9,433 millioner fat i september. Det estimerte fallet på rundt 40 000 fat per dag vil være det største månedlige fallet siden desember 2022.

Dette vekker frykt for at det kan bli en betydelig forsyningssvikt i år på grunn av omfattende produksjonskutt fra Saudi-Arabia og Russland.

h2 OECD hever sin globale vekstprognose for 2023/t2

Nyheter tirsdag om at Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) spår mer positiv global økonomisk vekst i år skapte godt humør. Den sterkere enn forventet amerikanske økonomien har overvunnet den svekkede kinesiske økonomien.

Den Paris-baserte organisasjonen forventer nå at det globale bruttonasjonalproduktet vil vokse med 3,0 % i år, opp fra 2,7 % i juni, før den avtar til 2,7 % i 2024. I juni hadde OECD antatt 2,9 %.

«Gitt konstruktive fundamentale forhold og mer positiv sentiment, tror vi det er mulig for ICE Brent å overgå 100 dollar fatet i en ikke så fjern fremtid,» sier oljemarkedsovervåkere i ING bank (AS: INGA).

«Men en slik økning vil sannsynligvis være uholdbar og vil føre til økende politisk press. Saudierne og den bredere OPEC-gruppen vil neppe ønske å presse markedet for høyt, da dette kan ødelegge etterspørselen.»

h2 Fokus på sentralbankmøter/t2

Tallrike møter med sentralbankene i USA, Storbritannia, Japan, Sverige, Sveits og Norge vil bli holdt denne uken.

Federal Reserve forventes å holde renten, men også opprettholde sin aggressive holdning, spesielt etter den siste økningen i inflasjonen.


Skaff deg appen nå

Bli en del av det største finansmiljøet i verden

nedlasting

Bank of Japan forventes å opprettholde sin imøtekommende pengepolitiske holdning mens det forventes renteøkninger andre steder, noe som kan bremse økonomisk vekst i Europa som allerede sliter og ramme drivstoffetterspørselen.

Andre steder vil industrigruppen American Petroleum Institute offentliggjøre sin prognose for amerikanske oljelagre senere i møtet, en forløper til onsdagens offisielle rapport.

Related Videos

Leave a Comment