Home » Norske Hovland gjentar seg selv som mester i PGA Mayakoba – Sport

Norske Hovland gjentar seg selv som mester i PGA Mayakoba – Sport

by Siv Jensen

PLAYA DEL CARMEN: Norges Viktor Hovland forsvarte sin Mayakoba-mesterskapstittel søndag for sin andre triumf for året og sin tredje seier i karrieren på den amerikanske PGA-touren.

24-åringen fra Oslo skjøt fire under par 67 i siste runde på El Camaleon golfbane i Mexico for å slå en 72-hulls turneringsrekord på 23 under 261.

Det var nok for Hovland, som lørdag satte PGA-rekord med 62 karriererekorder i USA, til å beseire meksikanske Carlos Ortiz med fire skudd til tross for at vertsnasjonens helt hadde avsluttet med fem birdies på de siste syv hullene å skyte.66.

På spørsmål om det var hans beste uke som proff, sa Hovland: «Jeg tror jeg må si det».

«Jeg har spilt ganske bra hele uken. Jeg har ikke hatt mine beste ting i dag (men) jeg skulle ønske jeg kunne spille på oftere som jeg gjorde i dag.»

Verdens nummer 17 Hovland vant BMW International Open på European Tour i München i juni. Hans tidligere amerikanske PGA-titler kom i fjor på Mayakoba og 2020 Puerto Rico Open.

Hovland scoret syv topp-fem amerikanske PGA-er i år, inkludert femteplass i Tour Championship og andreplass på Riviera ved WGC Concession-arrangementet.

«Jeg gjorde det så bra, og gjorde så mange opp- og nedturer, at det tar mye press av det lange spillet ditt,» sa Hovland. «Jeg har tatt store fremskritt og jeg håper å kunne fortsette slik.»

Amerikaneren Justin Thomas, vinner av 2017 PGA Championship og 2021 Players Championship, endte på tredjeplass med 266 etter 69 med landsmannen Scottie Scheffler på fjerdeplass med 267 etter 66.

Chilenske Joaquin Niemann, som fylte 23 år søndag, og amerikanske Matthew Wolff, som satte rekord 61 på torsdag, delte femteplassen med 268.

Hovland spilte uka med et sjåførskaft lånt fra den amerikanske rivalen James Hahn etter å ha knust den rett før sin første runde.

«Det blir ikke siste gang»

Nordmannen startet dagen med en to-takts ledelse og birdies på det femte og syvende hullet par 5, punkterte en 10 fots par redning på åtte, og sank deretter en lang birdieputt på den niende for å klare runden på 22. -under med firetaktsledelse over Scheffler.

«Han er en flott spiss og også en god putter og åpenbart en veldig talentfull fyr,» sa Hovlands Scheffler. «Så jeg er sikker på at dette ikke vil være siste gang du vil se ham på toppen av ledertavlen.»

Hovland slo en 12-fots birdie på 11. plass, men så hans 37-hulls løp uten bogey avslutte på en par-4 12., og reduserte ledelsen til tre.

På par 5 13 måtte Hovland redde paret fra roughen, men Scheffler tok en dobbel bogey på par 4 16 og den europeiske stjernens ledelse strakk seg til fem hull med fem igjen.

Hovland kastet en 10-fots putt for birdie på 14, men Ortiz lastet opp med sin fjerde birdie på rad til par-3 15 og Thomas matchet det for begge å dele den andre på 18 under.

Hovland tok en bogey på 15, men svarte med en birdie på par-4 17 for å hindre Ortiz sin glitrende ankomst.

Related Videos

Leave a Comment